Оператор стільникового зв`язку в стандарті CDMA «Інтертелеком» надав устаткування і забезпечив роботу безплатного високошвидкісного доступу за технологією Wi-Fi для пасажирів 90 трамваїв міста Вінниця, повідомили у прес-службі компанії.

Згідно з повідомленням, реалізація проекту дозволить пасажирам, які використовують різні пристрої з підтримкою Wi-Fi доступу (комунікатори і смартфони будь-якого стандарту, планшети, нетбуки і ноутбуки), користуватися безплатним доступом до Інтернету під час поїздки – дістати доступ до пошти, соціальних мереж або спілкуватися в інтернет-месенджері.

Як зазначив генеральний директор оператора «Інтертелеком» Борис Акулов, із зростанням кількості споживчого устаткування з підтримкою інтернет-доступу за технологією Wi-Fi, ноутбуків, нетбуків, планшетів і смартфонів для більшості абонентів забезпечення передачі даних за допомогою Wi-Fi стає основним джерелом інтернет-доступу.

За даними директора департаменту енергетики і транспорту міської ради Олексія Підоченко, проект «Wi-Fi у громадському транспорті» в м. Вінниця був реалізований у зв`язку з проведенням «транспортної реформи». Нова схема руху передбачає усунення дублювання громадського транспорту і маршрутних таксі, а також збільшення кількості трамваїв на лінії удвічі. Також, за його словами, Wi-Fi доступ був використаний як засіб «для збільшення привабливості громадського транспорту для молодого населення м. Вінниця»: вже при першому тестовому впровадженні 5 експериментальних Wi-Fi-трамваїв було відмічено «позитивне пожвавлення і вітання проекту серед молоді».

О.Підоченко повідомив, що надалі планується підключення Wi-Fi в усіх нових трамваях «Міражі», які були подаровані місту швейцарцями.

«Вінниця стала першим містом України, в якому упроваджений такий проект», - повідомив він.



Переглядів: 4564
Поширень: 0