Як повідомили у відділі зв’язків з громадськістю УМВС України у Вінницькій області, організована злочинна група у складі трьох осіб діяла у Київській та Вінницькій областях. Усі троє вже мали по чотири судимості за розбої та крадіжки.

Організатор злочинної групи, 25-річний чоловік та його подільники - 35-річний та 34-річний чоловіки, офіційно працюючи різноробочими на будівництві маєтків у Київській області, збирали інформацію про об’єкти, які становили для них інтерес, далі розробляли детальний план нальоту, раптово нападали, грабували будинки і на автомобілях зникали з місця події протягом 5-7 хвилин.

Після скоєння нападів грабіжники повертались додому на Вінниччину. Загалом за півроку зловмисники скоїли пограбувань майже на 2 млн. грн.

Співробітники міліції затримали злочинців, влаштувавши засідку у Вінниці з подальшим переслідуванням. Під час затримання злочинці намагалися скористатися зброєю. У них було вилучено два пістолети – Blow-Magnum і Шмайсер, перероблені під стрільбу бойовими патронами, а також 46 набоїв.

За місцем проживання одного із затриманих міліціонери виявили ще один пістолет, який за результатами експертизи виявився макетом – точною копією пістолета Макарова.

За словами начальника відділу УБОЗ УМВС України у Вінницькій області Олега Пелеха, на сьогодні заарештовані проходять по 33 злочинних епізодах, їм висунуті обвинувачення у скоєнні десяти розбоїв, 4 грабежів, 19 крадіжок. Іде підготовка до судового процесу.


Переглядів: 2906
Поширень: 0