Анатолій Гудзевич видав книгу ”Заповідні куточки Вінниці”— У попередніх роботах я вказав на проблеми міста, а у цьому виданні показав їх вирішення, — каже науковець. — Наприклад, у місті є Єкатерининська алея лип по Хмельницькому шосе. Цим деревам по 300 із лишнім років. Біля лікарні імені академіка Ющенка — алея дубів, це залишки давнього парку, а дерева зараз оточені гаражами. Як застережний крок пропоную встановити знаки біля дерев. Міські жителі не знають їхньої важливості.

У Вінниці є 12 заповідних природних об’єктів. Анатолій Гудзевич у своїй книзі пропонує додати ще дев’ять. Це масиви Замостяни, Старожили, Кмитова алея, місцевості Бужани, Спартаківці, Модрини, Шкуринецькі барви, парки Дружби народів та вінницький зоологічний.

П’ять років тому Гудзевич видав посібник, у якому вказав правильне розташування вулиць міста, походження їх назв. Раніше з ними була плутанина.

— Якось мені потрібно було на вулицю Кожедуба, — каже чоловік. — Я знаю, що це на Старому місті, а на карті дивлюся — в районі олієжиркомбінату. З таксистом почали шукати, а вона дійсно у районі Старого міста. 10 років я збирав відомості про вулиці.

Нині автор працює над книжкою про екологію області.


Переглядів: 3606
Поширень: 0