За словами 36-річного жителя Житомира, він став заручником чужих невирішених грошових конфліктів, що виникли ще минулого року й стосувалися його самого опосередковано. Тим не менше, він став головною жертвою цієї ситуації та безпосередньо відчув, як то бути бранцем, за звільнення якого вимагають гроші.

В обідню пору 7 липня незнайомці зателефонували чоловікові на мобільний та призначили зустріч, мотивуючи її необхідність вирішенням застарілого конфлікту. На домовлене місце, в самому серці Житомира, чоловік прийшов із братом. Там на них уже очікував автомобіль, з якого вийшли незнайомі особи та силоміць посадили чоловіка до салону, після чого автомобіль рушив у невідомому напрямку.

– В салоні авто в мене відібрали мобільні телефони та почали погрожувати розправою, якщо за моє звільнення незнайомці не отримають значну суму коштів, - говорить визволений бранець. – Вони самі зателефонували моєму братові й назвали ту суму, яку хочуть отримати. А ще запевнили, що звернення за допомогою до правоохоронних органів ні до чого не призведе, натомість обійдеться дорожче і мені, й братові.

Проте 27-річний брат бранця, отримавши вказівки від викрадачів, поспішив негайно зателефонувати до міліції. За справу одразу взялися працівники обласного УБОЗу. Правоохоронці миттєво зорієнтувалися і спланували свої дії, спрямовані на звільнення потерпілого з полону.

Коли викрадачі вийшли знову на зв\'язок, вони разом зі своїм бранцем уже перебували на Вінниччині. Почувши, що брат готовий сплатити частину зазначеною суми, вони наказали йому чекати їх уже в іншій частині міста Житомира.

Як повідомив заступник начальника УБОЗ УМВС України в Житомирській області Ігор Жміда, повторна зустріч відбулася вже уночі. В момент передачі викрадачам грошових коштів в обмін на звільнення брата бійцями спецпідрозділу «Сокіл» було затримано двох жителів м. Вінниці, один з яких раніше був неодноразово судимий.

Наразі за фактом викрадення людини (ст. 146 ККУ) порушено кримінальну справу. Правоохоронці перевіряють причетність затриманих осіб до низки інших злочинів, а також встановлюють людей, які можуть бути причетними до скоєння даного злодіяння. Триває слідство.



Переглядів: 3927
Поширень: 0