Про це повідомив сьогодні на нараді в Кабміні міністр палива і енергетики Юрій Продан, передає кореспондент РБК-Україна. Він уточнив, що загальна вартість проекту складає 180 млн грн, його фінансування планується здійснити за рахунок кредиту від МБРР.

Крім того, в 2009 р. "Укренерго" планує витратити 340 млн грн в рамках реалізації проекту передачі електроенергії, з яких 330 млн грн складають кредитні кошти, 10 млн грн - кошти, включені до тарифу "Укренерго".

За словами міністра, реалізація даного проекту дозволить модернізувати систему адміністрування енергоринку, а також усунути "вузькі місця" при передачі електроенергії в об\'єднаній енергосистемі.

Ю.Продан також повідомив, що в 2009 р. "Укренерго" планує освоїти 10 млн дол. в рамках реалізації проекту будівництва ЛЕП 750 кВ Запорізька АЕС - підстанція Каховська. "Ми зробили по ньому (проекту) ТЕО, і зараз ведемо проектування", - сказав. Ю.Продан. Він уточнив, що загальна вартість проекту складає 1,1 млрд дол., протяжність ЛЕП - 220 км.


Переглядів: 3269
Поширень: 0