У перші дні навчального року до лікарні потрапили відразу семеро 15-річних курсантів Училища цивільного захисту у Вінниці. Хлопці кажуть: їли тоді як завжди - картоплю і чай. Однак заснути не змогли, йдеться у сюжеті ТСН.

Курсант ліцею В\'ячеслав Горовий розповів: "Ввечері картопля була, пюре. Після відбою живіт заболів і стало зле. Пішов до туалету, а потім офіцер зібрав усіх на КПП".

Симптоми захворювання у підлітків вказують на кишкову інфекцію, кажуть лікарі. Вони запевнили, що постраждалі отримують все адекватне повноцінне лікування і знаходяться всі в одній палаті. В училищі не розуміють, чому з трьох сотень курсантів, які того вечора їли у їдальні, до лікарні потрапили лише семеро. Тож, у дирекції навчального закладу вважають, навряд чи причина захворювання - їжа. Тут підозрюють, що хтось із курсантів привіз рото-вірусну інфекцію, якою й заразилися інші.

Начальник училища Микола Говорущак розповів про заходи безпеки: "Ми ізолювали всіх дітей, які з ними контактували в ізолятор, після чого продезінфікували всі місця, де перебували ці діти, видали більше 200 марлевих пов\'язок і зробили все, щоб вірусна інфекція не розповсюдилася".

Що насправді стало причиною спалаху інфекції - наразі з\'ясовують медики. Результати аналізів та проб мають бути за п\'ять днів. Лікарі сподіваються, що за цей час з училища до них не привезуть нових пацієнтів.



Переглядів: 4002
Поширень: 0