Про це на зустрічі 12 січня говорили голова облдержадміністрації Олександр Домбровський та начальник консульського відділу Посольства Республіки Польща у Києві Едвард Добровольський. Як повідомили газеті „МІСТО”, діяльність цієї дипломатичної установи, котра обслуговуватиме жителів трьох областей – Вінницької, Хмельницької та Житомирської, - сприятиме спрощенню процедур оформлення віз та активізації україно-польського співробітництва.

- Відкриття Консульства відбудеться в першій половині цього року, - сказав Едвард Добровольський. – Це дасть можливість громадянам України виїжджати у країни Європи, зокрема, і в Польщу. Крім польських віз, у Консульстві можна буде оформляти і шенгенські візи, що дасть поштовх для туризму, розвитку бізнесу.

Олександр Домбровський відзначив, що на першому етапі польській стороні запропоновано приміщення у «Магіцентрі», а для будівництва окремого приміщення Генерального Консульства РП у Вінниці знайшли і земельну ділянку – в районі СК «Авангард». На перспективу планується будівництво у Вінниці школи за кошти польського уряду.


Переглядів: 5697
Поширень: 0