На Волині, під час мерського омивання стався інцидент. Тільки-но міський очільник стрибнув в ополонку, крига тріснула. Десятки людей мало не провалилися.

Обряд освячення води в Україні розпочинається з Волині. Місцеві священики кажуть: води Стиру, освячені на Йордан, течуть звідси аж до Чорного моря.

Отець Михаїл, єпископ луцький і волинський:
Прип’ять впадає в Дніпро... Дніпро впадає в Чорне море, українське море, тому ми сьогодні звершили дійство, яке об’єднує всю Україну...

Освячення проходить неподалік від того місця, куди на Водохреще приходила Леся Українка. Одного разу людей прийшло стільки, що крига почала прогинатися. Вода з вирубаного хреста виступила нагору, Леся промочила ноги й тяжко захворіла. Сьогодні - як і тоді - трохи не сталося біди. Після священного обряду в ополонку почали стрибати люди. Тільки-но у воду вскочив луцький мер - крига з натовпом - тріснула. Люди ледь устигли вискочити на берег.

Що таке пірнути в ополонку на Водохреще - вчора вперше дізнався і мер Харкова - Михайло Добкін. Каже, морально готувався цілий рік. Підтримати міського голову прийшла ціла делегація депутатів-однопартійців. На публіку Добкін з\'явився в плавках ідеологічно-виваженого кольору.

Нарко- та алкозалежні харків\'яни з місцевого реабілітаційного центру пірнали в ополонку з доброю метою. Кажуть: водохресним купанням змивали залишки старого життя.

Традиційним купанням відсвяткували Водохреще вінницькі моржі. Дехто з витріщак не витримував спокуси і теж долучався до купальників.

Раїса Макіївська, керівниця клубу моржів "Нептун":
Зачем рисковать. Я даже не советую первый раз купаться в Крещение. Хотят экстрима, понимаете. Гарантии никто не дает.

В Криму на Водохреще - моляться за успішний курортний сезон. У Ялті, Євпаторії, Алушті, Севастополі та Феодосії всі охочі взяли участь у спеціальних хресних ходах.

Сергій Брайко, ялтинський міський голова:
Сразу не совсем веришь, но оно помогает мы 2-3 года проводили по инициативе церкви - сезоны удавались.

Молитви за туристичні статки закінчилися купанням у морі.


Переглядів: 3037
Поширень: 0