Спочатку її стан медики оцінювали як легкий, а на четвертий день – як украй важкий, — йдеться в сюжеті "ТСН."

Мати померлої відправила доньку в лікарню у суботу вранці, бо призначення сільського лікаря не допомогли. Поставлений ним діагноз бронхіт та ГРВІ у районній лікарні не спростували. Призначили нові антибіотики та збивали температуру.

В понеділок завідувач відділення запевнив матір, що лікування йде згідно з протоколом. У вівторок жінка, не зважаючи на карантин, увірвалася до палати. Тоді, каже, забігав і персонал.

Жінка є не медиком, але вжахнулася, коли побачила дочку. Її дитина перебувала у вкрай тяжкому стані. Матір навіть шукала чоловіків, щоб вивезти дочку. Проте ніхто не допоміг. Дівчина померла в реанімації того ж дня. Лікарі пояснювали, що нічого не змогли вдіяти, бо вона потрапила до лікарні занадто пізно.

Комісія при райдержадміністрації з\'ясувала обставини та причини смерті. Переконують, що молода дівчина померла від блискавичної форми вірусної пневмонії. Додають, що якщо вірусологія дасть позитивний результат, то це буде випадок свинячого грипу.

Під прицілом у комісії і сама лікарня. За фактом смерті дівчини перевірку здійснює і прокуратура.

Вінниччина — це одна з пілотних областей, де реформують медицину. Матір, яка втратила єдину дитину, тепер цікавить, хто з лікарів, зайнятих реформами, винен, що її дочку серйозно лікувати спочатку було зарано, а потім запізно.



Переглядів: 4718
Поширень: 0