Площі 4 га вистачить, щоб розмістити 500 торгових точок. Міський голова 31-річний Володимир Гройсман вважає, що новий ринок буде найкращим у місті.

— Тут уперше буде запроваджено електронну чергу, — каже Володимир Борисович. — Бабусі будуть приходити та натискати кнопочку на електронному терміналі. Їм допомагатимуть працівники адміністрації ринку. Після вводу даних термінал видасть талончик із прізвищем, датою та номером місця на ринку — щоб ці місця ніхто з підприємців не ”приватизував”. Це допоможе боротися з перекупниками. Плата для сільгоспвиробників буде символічною, щоб вистачило на прибирання території. Або взагалі плати не буде.

Навіщо забирати ринок із вулиці Папаніна?

— Там навіть продавці під ноги коробки ставлять, щоб не потонути у грязюці.

Чому обрали саме цей завод?

— Місце вибирали самі підприємці. Ми їм запропонували п’ять варіантів. База ”Цитрус” та ринок ”Володимир” їм не сподобалися — під’їзд для машин поганий і дорога розбита. На Муніципальному ринку незручна транспортна розв’язка та нема складських приміщень. А електротехнічний завод має чотири гектари. Є адмінбудівля, перший поверх якої ми облаштуємо під м’ясний павільйон.

Звичайно, не обійшлося без невдоволених. Але вони не приходять до мене з конструктивними пропозиціями, а кричать на дорогах. Думаю, це не вплине на ситуацію, бо більшість підприємців, 350 із 500, уже підписали договір про переїзд. Договір та авансова плата за місце необхідні як гарантія, що підприємець буде працювати на новому ринку. Право оренди місця надається на 5 років. Але я готовий відстоювати збільшення цього терміну до 10 років.

Хто оплатить перевезення торгових кіосків-”ракушок”?

— Фірма ”Ма-Кі” — власник електротехнічного заводу. Вона ж займеться облаштуванням торговельних місць, облагородженням території. Підприємці тільки сплачуватимуть торговельний збір, який буде нижчий, ніж на вулиці Папаніна. Якщо хтось братиме з підприємців гроші за переїзд чи за розміщення ”ракушки”, хай назвуть його прізвище. Мій кабінет завжди відкритий.

Біля ринків Вінниці немає парковок. Як це вирішать на новому ринку?

— Буде дві парковки на 300 місць. Дорожна служба працює зараз над тим, як краще зробити розмітку. Потоки машин не повинні створювати заторів на під’їздах.

Селяни нарікають, що для них немає місць на ринках.

— Місць для сільгоспвиробників має бути не менше 150. Якщо основна частина ринку буде в самому приміщенні електротехнічного заводу, то місця для бабусь — просто неба. Ще один майданчик для торгівлі сільгосппродукцією облаштовуємо на Муніципальному ринку. Не менше 150 місць створимо і на Центральному ринку. А от торгівлі на площах, як на Привокзальному ринку, не буде.


Переглядів: 3846
Поширень: 0