Як йдеться у листі, невідомі особи, понад 100 чоловік, спробували протиправно захопити ВАТ «Агрофірма «Провесінь». Зокрема, 15 березня, о 12.00 до прохідної підприємства під\'їхали три автобуси з київськими номерами, звідки вийшли люди в чорних камуфляжах та масках, «озброєні» пилками-болгарками та почали громити територію підприємства.

Під час нападу побили працівників агрофірми. Нападники також скрутили охорону «Титан». Під час зіткнення з працівниками правоохоронних органів, що охороняли територію, було використано табельну зброю, що могло призвести до людських жертв. Незважаючи на попередження правоохоронців, невідомі особи почали трощити майно, бити вікна та вламуватися в кабінети працівників та директора. А також намагалися відключити котельню від енергопостачання, через що виникла загроза знищення продукції агрофірми.

«Доводимо до Вашого відома, що в погромах брали участь і призначений рейдерами на незаконних зборах акціонерів фіктивний голова правління Сопронюк та голова спостережної ради Ялі. Вони намагалися закритися в кабінеті, відмовлялися спілкуватися з пресою та надавати документи, на основі яких було вчинено силове захоплення. Крім того, такими протиправними діями, що мають всі ознаки рейдерського захоплення підприємства, керувалися державні виконавці ВДВС Личаківського РУЮ, оскільки згідно із законодавством, виконання будь-якого судового рішення на законних умовах можливо лише в робочі дні і в робочий час. Державні виконавці відмовлялися показати рішення суду та пояснити, на яких підставах було здійснено силовий вхід на територію», – наголошено у листі.

Як повідомила прес-служба, працівники агрофірми, понад 200 чоловік, перешкодили силовому захопленню підприємства. Трудовий колектив вигнав за межі території агрофірми незаконного голову правління Сопронюка та голову спостережної ради Ялі. А представники міліції у супроводі «Титану» відбили силову атаку та взяли свідчення у нападників, які не мали при собі жодних документів. За словами молодиків, вони належать до охоронної фірми з Вінниці. При цьому це вже не перша спроба силового захоплення підприємства «групою Кізіна», яка придбала невеликий пакет акцій і постійно здійснює тиск на працівників підприємства, називаючи себе «інвесторами», не вклавши жодної копійки.

«Зважаючи на це, просимо терміново створити Державну комісію з даного питання, оскільки «Провесінь» внесено до списку підприємств, які знаходяться на контролі Міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню і захопленню підприємств при Кабінеті Міністрів України, і негайно вжити всіх необхідних заходів для припинення злочинної діяльності рейдерів. У випадку бездіяльності державних органів влади та непрозорого розслідування колектив агрофірми протягом тижня може визначитись з початком безстрокового голодування під стінами Кабінету Міністрів та Секретаріату Президента та звернеться з листами до засобів масової інформації усіх європейських країн. Більше терпіти знущання рейдерів ми не збираємося», – йдеться в листі.

Для довідки:
Фірма «Провесінь» розміщується під Львовом і спеціалізується на вирощуванні ранніх овочів. Інтерес до підприємства спричинений кількома гектарами землі, яка є у неї. Суть зацікавлення – надприбуткове житлове будівництво.


Переглядів: 3057
Поширень: 0