Чоловік вже встиг розрахуватися за півлітрову пляшку квасу підробленою купюрою у 20 гривень. Всього ж при огляді таких фальшивок у нього було вилучено на загальну суму 600 гривень.

Увечері в районі залізничного вокзалу м. Бердичева, що на Житомирщині, до двох дільничних міліціонерів звернувся місцевий житель. Він поінформував правоохоронців про те, що незнайомий чоловік дав йому 20 гривень і попросив купити хліба. Тим не менше, купюра викликала у нього сумніви у справжності. Тим часом увагу дільничних привернула продавчиня квасу, що сполошилася з приводу підроблених купюр у неї в руках, якими тільки-но розрахувався за півлітра напою покупець.

Зазначеного громадянами підозрілого суб\'єкта правоохоронці затримали вже за кілька хвилин. При ньому була невелика сумка і нещодавно придбана пляшка квасу. При зовнішньому огляді у внутрішній кишені сумки міліціонери виявили 26 купюр українських гривень номіналом по 20 гривень кожна.

Вже неозброєним оком було помітно, що гроші несправжні: фарба була значно світлішою, серійні номери - однаковими, а папір – щільніше звичайного і шорсткий на дотик. Такі ж купюри знайшлися і в кишенях штанів затриманого. За таких обставин чоловік був доставлений до міськвідділу міліції для з\'ясування всіх обставин.

затриманий«Затриманим виявився 30-річний мешканець Вінницької області, який приїхав у Бердичів з метою збуту підроблених грошових купюр на дрібних торгових лотках, - говорить т.в.о. керівника міліції Бердичівського району Олег Войтюк. - Свою безпосередню причетність до виготовлення та спроби збуту фальшивих гривень він визнав».

Сам затриманий, навіть перебуваючи в ізоляторі тимчасового затримання, не втрачає почуття гумору і на питання про те, як друкував гроші, хитро відповідає: «Відстояв чергу в Нацбанк, отримав там друкарський верстат і привіз його додому. Але, мабуть, якоїсь деталі там все ж не вистачало, раз друкує він тільки підроблені гроші!»

Не поділяють його оптимізму правоохоронці, які точно знають, що за такі дії передбачена серйозна міра покарання.

За виготовлення та збут фальшивки затриманому загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.



Переглядів: 3684
Поширень: 0