Про це повідомляє сайт ВИННИЦА.info .

Нагадаємо, що до 1 січня цього року реєстрацією прав на нерухомість займалося міське БТІ. З нового року ці функції були передані державній реєстраційній службі.

В березні після особистого втручання губернатора Івана Мовчана та міського голови Володимира Гройсмана у відповідь на численні скарги мешканців на багатогодинні черги та тяганину з документами працівників цієї служби перевели працювати до «Прозорих офісів» на Соборній та Замості. Від них очікували, що у скляних стінах та у відлагодженій системі електронної черги проблеми із чергами та затягуванням видачі документів припиняться. Але цього не сталось.

Прозорий офіс

Вчора вранці  кореспондент сайту Вінниця.info став свідком ситуації, коли губернатора та міського голову, які йшли вітати журналістів з нагоди їх професійного свята, обступили люди, які стояли у черзі на оформлення і видачу документів щодо реєстрації нерухомості. Відвідувачі дуже емоційно скаржились на роботу міського відділу реєстраційної служби (авт. – шкода, що не було під руками фотоапарата).

Головне, на що нарікали люди, - те, що вони займають черги до реєстраторів речових прав з 5-ї ранку. А видача документів затягується на 2-3 місяці, хоча за законом вони повинні видаватись в термін до 14 діб. Через все це відвідувачам вже увірвався терпець (авт. – на разі не оформлено біля 900 звернень від вінничан).

Як стало відомо «Вінниця.інфо», на цьому історія не скінчилась. На вимогу відвідувачів почали розшукувати начальника реєстраційної служби обласного управління юстиції у Вінницькій області Івана Надольного. Коли ж він нарешті з’явився – відвідувачі, які стояли у черзі, звернули увагу, що від нього було чути спиртним. За інформацією, яку ми отримали з неофіційних джерел, Надольного було направлено до обласного наркодиспансеру для відповідного обстеження, де було зафіксовано факт вживання алкоголю на рівні близько 0,4-0,5 проміле (для порівняння – це удвічі вище тієї норми, при якій працівники ДАІ вважають недопустимим керування автомобілем).



Переглядів: 8970
Поширень: 0