Зловмисника доставили під конвоєм до Борисполя, звідки він був доставлений в ізолятор тимчасового тримання у м. Вінниці.

Розшукуваний тепер вів цілком благопристойне життя, працював у будівельній компанії, наймав у Відні пристойне помешкання за 500 євро, де проживав разом з сім’єю. Ніхто і не здогадувався про кримінальне минуле чоловіка, який по приїзду до Австрії подав заяву про отримання статусу біженця.

В грудні 2000 року він у складі групи з чотирьох чоловік, виставивши вікно, проник до будинку мешканця Могилів-Подільського. Злодії поцупили золоті вироби, 13 тисяч доларів, 2 тисячі німецьких марок на загальну суму понад 78 тисяч гривень.

Через рік злочинці проникли до офісу приватного підприємства в смт. Вендичани Могилів-Подільського району та викрали побутову техніку на 6 тисяч гривень.

Від рук злодійської групи потерпіла і Могилів-Подільська загальноосвітня школа, де після нічного візиту злочинців виявили пропажу 11 комп’ютерів. Крадії не гребували навіть медикаментами, яких викрали з аптеки у селі Яришів на суму понад 5 600 грн, а з заводу медичних виробів у м. Чернівцях завдяки їх спритності зникла заробітна плата робітників.

У 2001 році гр. П. разом з колегою по злодійському ремеслу жорстоко побили жителя Чернівців, через неприязні стосунки. Чоловікові наносили удари по голові металевим прутом, в результаті чого він отримав небезпечні для життя травми - забій головного мозку, множинні рани голови та перелом тім”яної частини черепа.

Через рік працівники міліції вийшли на слід злочинної групи, усі її учасники були заарештовані та засуджені до тривалих строків ув’язнення . А гр.. П. пощастило зникнути.

Під час обшуку за місцем його проживання у Могилів-Подільському міліціонери вилучили обріз мисливської рушниці, гранату Ф-1 з запалом, 86 патронів для пістолетів Макарова та Стечкіна, кулеметів конструкції Калашникова та мисливської малокаліберної вогнепальної зброї.

Очільника злодійської групи, щодо якого була винесена постанова про арешт, оголосили в розшук. Йому тривалий час вдавалося переховуватися від слідства.

В листопаді 2007 року вінницькі правоохоронці отримали оперативну інформацію про можливе перебування гр. П. у Австрії, яка була передана в розробку тамтешній поліції. Австрійські колеги підтвердили, що розшукуваний Інтерполом знаходиться на території їх країни. Протягом 2 років тривала процедура екстрадиції і лише у цьому році обвинуваченого у ряді тяжких злочинів видали українським правоохоронним органам.

Тепер гр. П., якому відмовили у наданні статусу біженця в Австрії , доведеться чекати суду у стінах ізолятора.


Переглядів: 2529
Поширень: 0