Переможниця конкурсу краси серед вагітних у Вінниці Галина Тимченко (на фото — ліворуч) не оголяла живота у жодному конкурсі

Виступали на ньому вісім жінок. Дві на сцену вийти не змогли — чоловіки відвезли їх у той день народжувати в пологовий. Ще одна учасниця, наймолодша, в якої був найбільший термін вагітності, боялася, що народить на сцені.

— Заспокоювала себе, як могла, бо через переживання могли б початися пологи. Чекаю цього з дня на день, — говорить 20-річна Олена Петренко. Родом вона з віддаленого селища Піщанки, живе у Вінниці. — У нас у Піщанці ніколи не проводили конкурсів краси. А я колись так хотіла взяти участь в такому! І тут — такий шанс.

Потрапити на конкурс могли всі охочі вагітні. Вимог по строку вагітності не було, головне, аби був помітний живіт. Записували жінок у Вінницькій пологовій лікарні N2. Потім запрошували на тренування і репетиції. Відібрали 10 учасниць, які були на сьомому-восьмому місяцях вагітності.

— Щодня плавали в басейні, — згадує 25-річна Ірина Іванчекова. — Перед плаванням нам розмальовували животики смішними малюнками. Це дуже весело. Малювали сонечка, мордочки звіряток.

На сцену учасниці виходили у вечірніх сукнях на невисоких підборах. Виконували танець живота, розповідали про власні обереги. Це були вишиті рушники і маленькі віники з приклеєним насінням.

Танець живота розучували два тижні.

— Думаю, для вагітних то найкращий танець, бо він плавний, треба багато прогинатися, — говорить Галина Тимченко. — Коли танцювала на сцені, відчувала, як мій син у животику теж танцював. Так п’ятками впирався!


Переглядів: 9142
Поширень: 0