Викраденого автомобіля чоловікові повернули 20 липня 2009 року. Автомобіль виявили на одній київській стоянці – без державних номерних знаків, які тепер власнику доведеться поновлювати. Як розповів заступник начальника управління карного розшуку Вінницької області Іван Стефанцов, підозрюваних у викраденні цієї автівки наразі затримано. Вони чекають суду у СІЗО. Цих шістьох обґрунтовано підозрюють і у викраденні ще п’яти автівок на території України. Серед них – і ще одна «Toyota Prado» вінницького депутата селищної ради села Вінницькі хутори.
- Група із шести чоловік мала свою схему, - каже полковник міліції Іван Васильович. – У групі були виконавці, які в деталях розумілися у заволодінні транспортом. Тобто, відслідковували машини. За допомоги новітньої техніки, а саме сканування електрохвилі, відкривали їх так, щоб не спрацювала сигналізація. Згодом зламували замок запалювання. Інші учасники групи находили клієнтів, тобто покупців, і займалися реалізацією. Так, один автомобіль правоохоронці вилучили у Львівській області. На ньому вже перебивалися номерні знаки.

Окрім двох джипів марки «Toyota Prado», особи спокусилися на дві автівки «Mercedes Sprinter», а також ВАЗ 2110 і два ВАЗ 2107. Шукали лиходіїв на території кількох областей – Вінницької, Хмельницької, Київської та Кіровоградської областей. Були задіяні правоохоронці не тільки Вінницької області, але й міліціянти з київського Департаменту Карного розшуку. Діяли ж злочинці не тільки на Вінниччині, але й Черкащині, Київщині та Хмельниччині.

- Один з підозрюваних – неодноразово судимий якраз за угони автомобілів, - каже Іван Васильович. – Тобто, мав досвід і для нього крадіжка машини із складною сигналізацією була звичайною справою.

Викрадені машини особи збували перекупникам за цінами нижче ринкових. Номери автомобілів – перебивалися. Слідство по цих підозрюваних триває з третьої декади травня. Наразі правоохоронці вбачають ознаки організованого злочинного угруповання у діях цих молодиків. Якщо суд підтвердить ці підозри, їм загрожує від восьми років позбавлення волі.


Переглядів: 5207
Поширень: 0