Як стало відомо ”ГПУ”, чиновник вимагав хабар у приватного підприємця з Тульчинського району. Йому потрібно було зробити екологічну карту піщаного кар’єру. Звернувся за цим документом в управління екології. Там йому назвали суму, за яку підготують документ. Чоловік звернувся в міліцію.

Дмитро Бабич - начальник Вінницького обласного управління екології

Бабич на зустріч із підприємцем, де мали передати гроші, не пішов. Послав свою дружину. Її міліціонери затримали біля пам’ятника Пирогову в центрі Вінниці.

Міліція взяла Дмитра Бабича під варту на три дні. Сімейний адвокат чиновника зробив усе, аби підзахисного звільнили. Його відпустили на підписку про невиїзд. Але дружина чиновника під вартою. На роботу Дмитро Бабич від 9 жовтня не виходив, його заступник — теж. Управління екології працює у звичному режимі, але без керівників.

— Таку екологічну картку я свого часу оформляла протягом одного дня — і безкоштовно, — коментує ситуацію Олена Яворська, попередниця Дмитра Бабича на посаді начальника управління екології.

— Добре, що почали ловити не тільки мілку рибку — сільських голів тощо. А тепер піймали і велику, — говорить Юрій Мельник, 50 років, начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами Вінницької облдержадміністарції. — Так що наші правоохоронні структури ще здатні працювати. Хай хабарники трєпєщут!


Переглядів: 7792
Поширень: 0