На зустріч прийшли представники земляцтв із Анголи, Еквадору, Камеруну, Китаю, Ізраїлю, Йорданії, Камеруну, Лівану, Нігерії, Сирії та Польщі. А також представники міліції та керівництва університетів.


Найбільшою проблемою свого життя у Вінниці студенти-іноземці назвали безпеку. Африканці скаржились на некоректне ставлення до них вінницьких міліціонерів. Студенти з Еквадору - на пізній для них початок опалювального сезону, через що у міжсезоння хворіють від 70% до 90% першокурсників з теплих країв. На зустрічі гості міста також попросили посприяти організації міжнародних перельотів у Вінницькому аеропорті. А ще студентам дуже подобається наше місто і вони би бажали розповісти якомога більшій кількості вінничан про свою культуру та традиції.

Вінницький міський голова у своєму виступі сказав, що Вінниця – має бути університетським містом, де недопустимі прояви нетерпимості за національною та расовою ознаками. За його словами до першого листопада буде готовий та представлений проект „Безпечне місто”, де також буде приділена увага вирішенню проблем студентів-іноземців.

Результатом зустрічі стало створення при міському голові Студентська рада для іноземних-студентів, яка зустрічатиметься раз на квартал і вирішуватиме поточні проблеми.

Довідка „Міста”
Сьогодні у Вінниці проживають близько 1800 студентів-іноземців з 65 країн світу. Найбільша кількість навчається у Вінницькому національному медичному університеті – 1400 осіб, 400 – у Вінницькому національному технічному університеті.


Переглядів: 3366
Поширень: 0