— Я народився на Київській, недалеко від Південного Бугу. Тому в шкільні роки з друзями там часто грали у хокей, — розповідає на відкритті 30-річний мер Вінниці Володимир Гройсман. — Грав я дуже непогано.

Вийти на лід в ковзанах відмовився.

— Із сім’єю обов’язково сюди прийдемо, — продовжує мер. — От тоді й згадаю молоді роки. Сказали, що тут відкриють секції хокею та фігурного катання. Якщо мої дочки Діана та Юля захочуть вчитися фігурного катання, нічого проти не маю. Мені подобається цей вид спорту.

На будівництво ковзанки витратили 1,3 млн грн. Площа льодового майданчика — 1,5 тис. кв. м. Одночасно на ньому можуть кататися до 200 осіб. Трибуни мають 382 місця.

— Запрошуватимемо тренерів із Києва та Росії, — каже Юлія Борисова, 30 років, із фірми ”Галактика відпочинку”. — По можливості раз на місяць чи два будуть приїздити відомі майстри спорту. Проводитимуть майстер-класи.

У день відкриття ”Льодового клубу” змагалися дві аматорські хокейні команди з Вінниці — ”Патріот” і ”Беркут”. Із рахунком 5:1 виграв ”Патріот”.

— Останнє любительське дитяче змагання з хокею у Вінниці провели ще 1987 року, — згадує голова обласної хокейної федерації та капітан ”Патріота” Володимир Давидюк, 36 років. — І відбулося воно якраз у парку на старому катку.

Із 2000-го команда бере участь у змаганнях у великих містах, де діють криті катки.

— Нарешті не треба буде нікуди їздити, — продовжує Давидюк.

Вінницькі хокеїсти-аматори принесли до ”Льодового клубу” 20 сімейних фото.

— На них ми в молоді роки граємо у хокей, — веде далі капітан ”Патріота”.

Лід на ковзанці штучний. Після кожної години його вирівнює та чистить машина.

Година катання з прокатом ковзанів і пари шкарпеток для дорослих коштує 30 грн, для дітей — 20 грн. На вихідні ціна зростає на 10 грн. Вартість не міняється, навіть якщо приходитимуть зі своїми ковзанами. Майданчик працює щоденно з 10.00 до 23.00.

Температура в приміщенні +5°С. Відвідувачам радять одягатися тепліше.


Переглядів: 3058
Поширень: 0