Об 11.00 понад 200 священиків Вінницької єпархії та майже 1,5 тис. православних прочан ішли від Водоканалу до Воскресенської церкви хресною ходою. Отці несли чудотворну Зимненську ікону Божої Матері, мощі святого Рівноапостольного князя Володимира і преподобного Агапіта Печерського.

Юрій Шевчук у Вінниці

— У Вінниці був найкращий Хресний хід, — говорить представник організації ”День Хрещення Русі” Юрій Молчанов.

Вірні могли приложитися до образів та мощей. Кожен отримав у подарунок маленькі іконки князя Володимира і Агапіта Києво-Печерського.

Ідея відзначити 1020-річчя хрещення Русі належить Олегу Карамазову лідеру українського гурту ”Брати Карамазови”.

— Два роки тому я побачив, що має бути така дата, — говорить Олег. — Поговорив з Юрою Шевчуком із ДДТ. Тому сьогодні він тут. Разом з нами у турі тернопільський гурт ”С.К.А.Й” і його лідер Олег Собчук.

У рамках урочистостей у місті виступив з лекцією російський богослов і місіонер Андрій Кураєв.

— Для прихожан мы привезли святые мощи. Для тех, кто в церковь не заходит — рок-концерт, — сказав він. — Хотим, чтобы молодежь поняла — православие это не темные бабушки в платочках.

На обіді в архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона був лідер гурту ДДТ Юрій Шевчук.

— Рок-музыка — это язык. На любом языке можно помолиться, а можно и выматериться, — каже він про поєднання рок-концерту і церковного свята.

Концерт розпочали після 19.00. Рок-частину відкрив ”С.К.А.Й”. Пробули на сцені годину. Другими виступили ”Брати Карамазови”. ДДТ понад годину співали хіти останніх 25 років.

Біля сцени пританцьовував мер Вінниці 30-річний Володимир Гройсман. Він запросив Юрія Шевчука на День міста восени. Музикант погодився приїхати.

Наступного дня, 16 травня, Шевчук мав святкувати день народження.

— У православній церкві день починається з вечора, — додав ці сцени Кураєв. Тому вітати Шевчука почали передчасно.

Після виступу співак поїхав до готелю.

— Завтра выступаем в Днепропетровске, — говорить саксофоніст ДДТ Михайло Чернов. — Едем туда уже сегодня. В автобусе будем праздновать день рождение Юры. Подарим дорогие швейцарские часы ”Лонжинс”.

Через дорогу в Центральному парку того ж вечора виступала панк-група ”Король і Шут” із Петербурга. Шевчук пожартував: ”Сегодня в Виннице питерский день”.


Переглядів: 3718
Поширень: 0