Нагадаємо, що цей привабливий об\'єкт у самому центрі міста вже не перший рік орендує фірма братів Продивусів ЗАТ «Акцент»... У кулуарах виконкому вже дискутується стартова ціна цього поки що комунального цілісного майнового комплексу.

- Експерти дійшли висновку, що в теперішньому стані це приміщення оцінюється на рівні дев\'ятисот тисяч, — повідомив начальник міськуправління комунальної власності Ігор Шутак. — Але стартова ціна, з якої розпочинатиметься аукціон, буде зовсім іншою.

А тим часом з огляду на компромісну 6-мільйонну ціну Будинку побуту (його площа 2,5 тис. кв. м) на Соборній вже оцінюють «Південний Буг» щонайменше у 15-18 мільйонів... Але стартова ціна вперше в історії міста може сягнути 25-ти мільйонів...

Тим більше, що мер Вінниці Володимир Гройсман з цього приводу зізнався: «Ціна буде максимальною, бо таких об\'єктів у місті практично не залишилось. Але, окрім грошей для бюджету, мене цікавить реконструкція інвестором чи новим власником самого готелю. Бо сьогодні в місті немає жодного пристойного конференц-залу та пристойного готелю європейського класу, де б можна було приймати великі делегації чи проводити представницькі форуми. Саме цю нішу має зайняти новий «Південний Буг», який має велику площу, чудове місце розташування та перспективу...»

Що насправді ж виграє від цього південнобузького «ґешефту» Вінниця - громада знатиме у липні-червні цього року. Паралельно із підготовкою готелю до аукціону місто вирішило зберегти за собою ще один свій «козирний» об\'єкт — кафе-клуб у Центральному парку, більше відомий як «Імперіал» та «Пікова дама». Для цього мерія вирішила за кошти бюджету відремонтувати цю «центрову» нерухомість і вже тільки після цього вирішувати — продавати її чи здати в довгострокову оренду. Бо за цю напіваварійну будівлю експерти знову можуть назвати смішні цифри, а дехто захоче викупити її по ціні 4-кімнатної квартири... І, на жаль, таких прикладів «халявної прихватизації» за останні 10-15 років Вінниця отримала цілий оберемок!


Переглядів: 3152
Поширень: 0