Птахофабрика "Шахтарська-Нова", будівництво якої холдинг "Миронівський хлібопродукт" (МХП, ТМ "Наша Ряба") почав в Донецькій області, буде підтримувати роботу нового масштабного проекту МХП у Вінниці, забезпечуючи вінницьке виробництво племінним ресурсом. Про це в коментарі ЛІГАБізнесІнформ розповіла старший аналітик ІК "Dragon Capital" Тамара Левченко.

Аналітик нагадала, що вінницький проект МХП планують реалізувати в два етапи: перші дві лінії з виробництва курячого м\'яса (потужністю понад 100 тис. тонн на рік кожна) будуть запущені до 2015 року, а ще дві - приблизно до 2017. Введення в експлуатацію двох черг "Шахтарська-Нова" - в 2013 і 2015 році відповідно - має здійснитися раніше, для повного забезпечення роботи чотирьох нових ліній Вінницької птахофабрики.

Загальний обсяг виробництва у Вінниці, після повного запуску потужностей, складе близько 440 тис. тонн м\'яса на рік. Таким чином, до 2017 року потужності виробництва МХП складуть близько 800 тис. тонн на рік при орієнтовній місткості українського ринку курячого м\'яса в 1 млн. тонн.

Очікується, що продукція вінницької фабрики буде спрямована як на внутрішній ринок, так і на зовнішні. "МХП планує збільшити частку експорту з поточних 5-7% до 10-20% від загального обсягу", - зазначила Т. Левченко, додавши, що сприяти експорту української продукції також буде рішення Росії з 1 липня зняти обмеження на імпорт м\'яса птиці від українських виробників, у тому числі "Миронівського хлібопродукту".

Нагадаємо, за даними Донецької облдержадміністрації, інвестиційний проект "Птахофабрика "Шахтарська-Нова" буде реалізовуватися на землях Шахтарського і Амвросіївського районів області. Основний напрямок виробничої діяльності майбутньої птахофабрики - виробництво племінних (генетичних) ресурсів інкубаційних яєць і племінної птиці - курей м\'ясних кросів.

Протягом 2010-2015 років передбачається будівництво птахофабрики: 177 корпусів, з них 6 майданчиків вирощування ремонтного молодняка - по 10 корпусів на кожній і 13 продуктивних майданчиків - по 9 корпусів на кожній. Загальна корисна площа складає 427 тис. кв. м. Виробництво на нових потужностях складе - 325 млн. шт. яєць на рік. В даний час ведуться передпроектні роботи і проектні роботи.
 


Переглядів: 8661
Поширень: 0