Іншими претендентами на Nemiroff, акціонери якого з початку року ведуть пошук покупців, є група Російський стандарт бізнесмена Рустама Таріко, а також Stock Spirits, що працює в ряді центральноєвропейських країн, перш за все в Польщі, Чехії, Словаччині, і що має штаб-квартиру у Великобританії.

За результатами проведеного аналізу польська компанія вирішила, що наразі така угода не відповідала б її інтересам, наводиться в прес-релізі висловлювання CEO CEDC Вільяма Кері.

"Ми вклали понад $ 1,5 млрд протягом останніх трьох років у Росії і розраховуємо максимізувати віддачу від цих інвестицій. Ми вважаємо, що в наступні 3-5 років маємо міцні лідируючі ринкові позиції для участі в зростанні ринку в цьому регіоні, наш менеджмент і далі буде концентрувати зусилля на тому, щоб максимізувати ці можливості ", - сказав він.

Кошти, отримані від продажу дистриб\'юторського бізнесу в Польщі, які передбачалося витратити на купівлю Nemiroff, будуть направлені на максимізацію віддачі від уже зроблених інвестицій, збільшення дивідендів і зниження боргового навантаження, говориться в повідомленні CEDC. Крім того, буде розглянута можливість часткового викупу акцій, а також реалізації опціону на купівлю додаткових акцій Whitehall.

В останні місяці в пресі повідомлялося, що CEDC, яка на початку року офіційно повідомила про свій інтерес до Nemiroff, вже близька до угоди, і 80% акцій української компанії можуть бути продані їй за $ 400 млн (раніше називалися також $ 300 млн). У той же час головною перешкодою для угоди називався брак коштів у CEDC, яка не так давно здійснила велику угоду щодо купівлі активів у Росії.

На думку українських інвестиційних аналітиків, опитаних агентством Інтерфакс-Україна, вартість Nemiroff може становити до $ 370 млн.

Глава Російського стандарту Рустам Таріко в середині червня підтвердив, що його компанія розглядає можливість придбання Nemiroff. Про намір Stock Spirits вступити в сутичку за Nemiroff повідомляли раніше польські ЗМІ.

Stock Spirits, яка поки що не працює в Росії і в Україні, отримала в минулому році виручку у 262 млн євро, збільшивши її на 17%, і зафіксувала EBITDA на рівні 62,9 млн євро.

Нагадаємо, група Російський стандарт включає в себе банк Російський стандарт, дистриб\'ютора алкоголю Руст Трейдинг і горілчаний завод Російський стандарт.

Холдинг Nemiroff виробляє продукцію на двох лікеро-горілчаних заводах у місті Немирів (Вінницька область). Розлив продукції в Росії здійснюється на потужностях ВАТ Лікеро-горілчаний завод Ярославський. За підсумками 2009 року обсяг виробництва продукції під брендом Nemiroff збільшився на 6,5% порівняно з 2008 роком - до 8,2 млн дал. Лідером за зростанням продажу стала Польща. На внутрішньому ринку, в Україні, обсяг продажів Nemiroff за минулий рік збільшився на 10,5% і склав 4,4 млн дал.

CEDC належать бренди Zubrowka, Зелена марка, Bols, Парламент, Журавлі, Royal, Soplica. CEDC займається дистрибуцією також в регіоні понад 700 світових брендів, серед яких Remy Martin, Jagermaster, Metaxa, Jim Beam, Guiness. У липні минулого року CEDC придбала Російський алкоголь у холдингу Промислові інвестори. У Росії CEDC також належить виробник горілки Парламент і дистриб’ютор алкоголю Whitehall Group.


Переглядів: 3245
Поширень: 0