Клієнти замовляють речі з легкого шовку, шифону, віскози та спадаючих тканин.

— Зараз одягла б на випуск сукню зі спідницею-годе та глибоким трикутним декольте, на ноги — гіпюрові чобітки, вони виглядають шикарно. Як прикрасу взяла б легку біжутерію, — каже Данилова.

Дизайнерка не радить одягати помпезні золоті прикраси та високі каблуки.

— Це старить дівчат, — зауважує. — Вони схожі на 30-річних панночок. Не варто робити яскравий макіяж.

Цьогоріч модні сукні-трансформери. За допомогою таємної блискавки плаття перетворюється з короткого на довге і навпаки.

Замовити пошиття можна і за день до випускного. Доведеться платити за подвійним тарифом.

— Торік дівчина принесла замовлення в день випуску, — додає Данилова. — Зшили плаття на бретельках за чотири години. Вона не збиралася йти на випускний, передумала в останній момент.

На базарі випускні сукні коштують від 900 грн. Пошиття плаття обійдеться від 150 до 400. Вбрання для хлопця — удвічі дорожче. Пошиття костюма коштуватиме 500–700 грн без урахування витрат на тканину.

— Тут не купиш паршивеньку ткань, — бідкається мати випускника Андрія Кушніра з Хмільника. — А ще — сорочка, туфлі і краватка.

Весільні салони здають сукні напрокат за тиждень до свята. Записуватися слід за місяць. Смокінг напрокат у магазині ”Ідеальна пара” коштує 900 грн. Потрібно внести в заставу повну його вартість — 1850 грн.

— Салони беруть половину вартості плаття, — розповідає Ганна Розторгуєва, яка підбирає сукню на базарі. — Торік подружка замовила плаття. Коли прийшла його забирати, виявилося, що сукню не встигла випрати, а іншої не було. Мусила йти на випуск у брючному костюмі.

У магазині ”Корона” на вул. Юності в оренду здають 25 предметів біжутерії. Прокат одного виробу коштує від 5 грн за добу.

— Дуже вигідно, — розмірковує випускниця Олена Верескун, яка прийшла подивитися на біжутерію. — До плаття візьму оту голубу підвіску із сережками та браслетом. Прикраса обійдеться в 50 гривень. Все рівно більше одного разу не одягну. За таке ж у магазині треба віддати 200 гривень.

Після прокату сережки та кольє обробляють спеціальним дезінфікуючим розчином.

— Для безпеки, — пояснює продавщиця Юлія. — Дезінфікуємо перед новим замовником.

Щоб узяти прикрасу, необхідно записатися за тиждень. Слід внести завдаток у повну вартість виробу.

17-річна Оксана Колосова на випускний перешила весільну сукню матері.

— Якось ми з однокласниками листали журнал моди і я побачила класну білу сукню, — додає випускниця. — Довжиною до середини коліна, мала шестиклинну спідницю, глибоке декольте і рукава-фонарики. Показала мамі, а вона каже, що у неї є точнісінько таке весільне плаття. Лежить у чемодані на шафі.

— Мені його пошила одна модістка у Вінниці, — каже мама дівчини 35-річна Олена Колосова. — Воно тоді коштувало як дві корови.

Сукню вшили в талії та переробили рукава, бо гіпюрові пожовкли. Потім випрали з відбілювачем та порошком, що підсилює колір, і перефарбували у блідо-рожевий. Для рукавів та оздоблення плаття купили шифон і стрази.

— Рукави зроблю розклєшонними, по низу — вишивку з рожевих троянд, — додає Оксана. — У серединку кожної квіточки пришию по стразику. Такі ж квіти зроблю на декольте. Плаття одягну на вручення атестата. До ресторану переодягнуся в білий брючний костюм. Більшість моїх однокласниць прийде у штанах.

Дівчата тримають у таємниці, що одягнуть. Тому Оксана відмовилася фотографуватися.

Найдорожче плаття оздоблене каменями Сваровські


У вінницькому весільному салоні ”Єва” продають найдорожче в місті вечірнє плаття за 9850 грн. Ліф сукні оздоблений вишивкою з каменів Сваровські та бісером, спідниця плісирована.
— Плаття привезли з Італії, — розповідає консультант магазину Ірина. — Має гарний вигляд при світлі. Всі камінчики переливаються, виблискують. Вишивка золотими нитками зроблена вручну. Метр такої тканини коштує від 350 гривень. Тут пішло шість метрів. Плаття без корсета, розраховане на худих дівчат.


Переглядів: 12165
Поширень: 0