Все частіше в біографії відомих людей Росії спливає той факт, що вони народилися в Україні.

Радником російського президента Дмитра Мєдвєдєва працює Михайло Тринога, який родом з Івано-Франківської області.

Игорь Олегович Щёголев - министр связи и массовых коммуникаций Российской ФедерацииУ прем\'єра Володимира Путіна в помічниках виходець з Кіровоградщини Дмитро Козак. Міністром транспорту є колишній житель Одещини Ігор Левітін, міністром культури - полтавчанин Олександр Авдєєв, а міністерство зв\'язку та масових комунікацій очолює вінничанин Ігор Щеголєв.

Найхаризматичніша губернатор у РФ - голова уряду Санкт-Петербурга Валентина Матвієнко – народилася в Шепетівці. Досі там стоїть будиночок, де пройшло її дитинство, але в місті ніхто не чув, щоб Матвієнко сюди приїжджала.

Губернатор Волгоградської області Анатолій Бровко також родом з України. Він народився в Дніпропетровській області. Екс-губернатор Іркутської області Ігор Єсиповський народився в Дніпродзержинську, він загинув рік тому під час аварії вертольота.

Є українці й у Міноборони РФ. Це головнокомандуючий Військово-морським флотом Росії адмірал Володимир Висоцький. Він народився в селі Комарно Львівської області. Родом із села Покошичі Чернігівській області командувач Космічними військами РФ генерал-майор Олег Остапенко, а зі Львова - замглавнокомандуючого Сухопутними військами генерал-лейтенант Олександр Студенікін.

Мінімум 13 депутатів цього скликання народжені на українських землях. Зокрема, депутат, який був автором реаліті-шоу "Дом-2" і режисером фільму "Корабель двійників" з Жириновським, - Валерій Комісаров - з Харкова.

Але найяскравішим представником України в Держдумі є, мабуть, Йосип Кобзон з містечка Часів Яр Донецької області. А, за словами його колеги Сергія Маркова, справжнім українським патріотом можна вважати їх однопартійця Дмитра Сабліна з Маріуполя, котрий займає посаду заступника голови Міжнародного союзу "Бойове братство без кордонів".

"Всі розмови з Сабліним закінчуються Маріуполем. Він побудував там храм, організував військовий музей, спонсорує місцеву команду з жіночого футболу і навіть конкурс краси якось спонсорував", - розповів Марков.

Чимало вихідців з України і серед російських мільярдерів. Найбільш видатні з них - Віктор Вексельберг, якого називають алюмінієвим королем Росії. Вексельберг народився 14 квітня 1957 року в Дрогобичі. За деякими даними, пана Вексельберга пов\'язують в Україні з п\'ятьма газопостачальними компаніями.

Бізнес по всій Україні має російський бізнесмен зі Львова Михайло Фрідман, співвласник консорціуму "Альфа-груп". З Києва віце-президент ВАТ "Лукойл", основний акціонер і голова ради директорів футбольного клубу "Спартак" (Москва) Леонід Федун.

"Українців за походженням дуже багато в Росії. Тільки в Москві їх сотні тисяч, але ідентифікують себе як українці далеко не всі, - розповів почесний голова українського земляцтва в Москві Микола Челомбітько. - Той же засновник партії "Яблуко" Григорій Явлінський (народився у Львові). Я жодного разу не чув, щоб він заявляв про своє українське походження".

Навіть найвідоміший російський мандрівник Федір Конюхов теж українець, він народився в селі Чкалове Запорізької області, де до цих пір живуть його батьки. Незважаючи на щільний графік подорожей по всьому світу (вони в нього розписані до 2020 року), Федір Пилипович дуже часто буває на малій батьківщині.

Конюхов має намір в Запоріжжі побудувати храм-корабель, де б українці молилися за моряків і мандрівників. Саме в Україні Конюхов прийняв сан - єпископ Запорізький і Мелітопольський Московського патріархату Йосип висвятив його на диякона.

Найуспішніший на сьогодні в Росії актор - Гоша Куценко (за даними російської версії Forbes, його торішній заробіток склав 1,5 млн дол. - з Україною. Справжнє його ім\'я - Юрій, і народився він в Запоріжжі, але дитинство провів у Львові. Куценко часто приїздить в Україну і бере участь в різних заходах, у тому числі благодійних.


Переглядів: 3801
Поширень: 0