Хоча найвищий український атракціон вартістю $ 868 тис. почав працювати в Києві у грудні минулого року, його власник так і не отримав допуску на його експлуатацію. Як дізналася "Газета по-киевски", Держпромнагляд виявив ще й інші грубі порушення у власника вже працюючої каруселі.

Тим не менш, запускаючи супер-карусель біля арки Дружби народів, адміністрація ТОВ «Сармат» переконувала, що всі дозвільні документи у них є. За дві хвилини катання на атракціоні з киян просили 30 грн.

Фахівці теруправління Держгірпромнагляду в ході перевірки 32-метрового атракціону «Стела Магнетик» виявили 21 порушення. Основні зауваження - відсутність у власника проекту розміщення атракціону, санітарно-гігієнічної експертизи та держекспертизи проекту техногенної безпеки.

Також власник каруселі не отримав дозволу та допуску на її експлуатацію. Перевіряючі з\'ясували, що атракціон немає обслуговуючого та ремонтного персоналу, працівників, відповідальних за безпечну експлуатацію та утримання каруселі у справному стані. Не перевірені заземлення та ізоляція електроустаткування. У результаті експертизи експлуатація атракціону заборонена. Директор і техперсонал ТОВ «Сармат» притягнуті до адміністративної відповідальності.
 


Переглядів: 3376
Поширень: 0