Два дні, 24 і 25 лютого, у Вінниці проходив міжнародний семінар мерів на тему «Розвиток міст східної Європи». Подія організована представництвом Британської Ради в України та швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні" DESPRO спільно із Вінницьким Інститут розвитку міста. Ініціатором проведення семінару виступив Вінницький міський голова Володимир Гройсман.

Участь у семінарі взяли мери міст з Латвії, Молдови, Болгарії, Вірменії, Грузії, Польщі, Хорватії та всього кілька мерів з України. У їх числі - і Горлівський міський голова Євген Клеп.

Тематика семінару «Розвиток міст Східної Європи» враховувала схожість проблем, з якими стикаються мери міст нашого регіону. Під час чотирьох сесій семінару його учасники обговорювали нові рушійні сили економічного розвитку, питання інфраструктури, розвитку культури. Досвідом вирішення різних проблем ділилися фахівці в галузі управління та урбаністики з Великобританії та Швейцарії.

Як розповів міський голова Горлівки Євген Клеп, в ході семінару були укладені попередні домовленості з представниками Латвії та Польщі. Планується розпочати співпрацю з містами Юрмала (Латвія) і Чеханов (Польща), в рамках якої буде відбуватися обмін дитячими делегаціями під час літніх та зимових канікул. Переговори з цих питань розпочнуться вже в березні.

Крім того, можлива співпраця з Вінницею, про що також є попередні домовленості мерів двох міст.

- Ми плануємо обмінюватися ідеями, відбудеться зустріч наших фахівців - співробітників міськвиконкому з вінницькими колегами для того, щоб ділитися досвідом і переймати його, - підкреслив Євген Клеп.
 


Переглядів: 2920
Поширень: 0