Рідні загиблого 45-тирічного Василя стверджують, що чоловіка звинувачували в тому, чого він не робив і не міг робити. Неймовірно, та в цьому випадку проти людей у погонах навіть порушили кримінальну справу за п’ятьма статтями. Подробиці слідства в сюжеті «Критичної точки» (див. відео з 09:00 хвилини)

Того дня пані Віра святкувала день янгола, було саме Варвари. Старший син Василь уже тиждень гостював у неньки, бо посварився з дружиною. Та й молодший, Віталій, навідався із привітаннями. Трохи посиділи, випили за здоров’я. Зима, вечоріє рано, тож Віталій зібрався додому, у сусіднє село, а мати пішла по воду. Коли повернулася, побачила страшну картину. Два міліціонери лупцювали чоловіка на ліжку, той навіть підвестися не встиг, стверджує пані Віра. Чого прийшли, за що б’ють? Ніхто нічого не пояснював. Лише потім люди в формі сказали – прийшли шукати зброю, з якої Василь нібито стріляв декілька годин тому.

Виклик до міліції надійшов від дружини Василя. Жінка сказала, що хтось нібито стріляв біля хати. Ворогів та не мала, от тільки тиждень як посварена з чоловіком. Очевидно, правоохоронці були в настрої швидко розкрити черговий злочин.

А приблизно через годину затриманого привезли назад до села, але, чомусь, до будинку дружини.

Міліціонери поспішили зникнути. Вже в хаті жінка ледь не зомліла, коли роздивилася чоловіка – увесь побитий. Дружина ніяк не могла намацати пульс. Василь уже був мертвий.

Розпитати, як усе було, ми прийшли до самої жінки. Вона не вперше розказує про трагедію журналістам, проте сьогодні неабияк налякана. Зранку їй подзвонили з невідомого номера й пригрозили розправою, якщо скаже бодай слово.

Навряд чи цього разу міліціонерам вдасться уникнути покарання, говорять у прокуратурі. Проти них порушено кримінальну справу аж за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України.

Важко навіть порахувати, скільки зірочок полетіло з погонів районних міліціонерів після цієї трагедії. Звільнили всіх керівників райвідділу. Більшість працівників відправили на пенсію. Колектив оновили на 80 відсотків.

Дружина Василя боїться за себе та за дітей. Усіх усе одно не пересаджаєш, бідкається жінка. Скільки ще буде жертв заради підвищень і міліційних планів? Чому правоохоронці втратили страх перед законом? Кажуть, риба гниє з голови. Сподіваємося, ці запитання дійдуть до голів правоохоронних структур і змусять чиновників внести необхідні корективи.


Переглядів: 4584
Поширень: 0