Як передає кореспондент УНІАН, за відповідне рішення проголосував 51 з 66 депутатів , які сьогодні взяли участь у сесії Вінницької облради.

Згідно з рішенням, облрада просить Президента присвоїти О.ПОРОШЕНКУ звання "Героя України" за видатні заслуги у розбудові агропромислового комплексу Вінниччини.

За словам голови Вінницької облради Григорія ЗАБОЛОТНОГО, О.ПОРОШЕНКО є першим як серед вітчизняних, так і серед іноземних інвесторів, хто вклав кошти у сільське господарство області.

Г.ЗАБОЛОТНИЙ додав, що з часу приходу О.ПОРОШЕНКА в агропромисловий комплекс Вінницької області у 1999 році, структури концерну "Укрпромінвест" вклали в АПК понад 3,5 млрд. грн. інвестицій та залучених кредитних коштів, маючи при цьому одні з найкращих в Україні соціальних стандартів для своїх робітників.

Для довідки:
72-річний О.Порошенко з 1999 року працює генеральним директором концерну "Укрпромінвест", який управляє агроформуваннями у Вінницькій області через керуюче підприємство "Продовольча компанія "Поділля". До складу "Поділля" входить Крижопільський цукровий завод, а також 18 агроформувань у Крижопільському, Томашпільському, Тростянецькому й Ямпільському районах Вінницької області, які обробляють близько 100 тис. га сільськогосподарських угідь та утримують біля 20 тваринницьких комплексів.


Переглядів: 3037
Поширень: 0