Як повідомили у Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій, учора вдень на Дністровській ГЕС у зв`язку із формуванням паводку в басейні ріки Дністер та з метою забезпечення проектних режимів роботи гідроспоруд було розпочато форсоване скидання води (3 тис. 500 м куб./с). Внаслідок цього у 25 населених пунктах Могилів-Подільського, Ямпільського та Мурованокуриловецького районів сталося підтоплення 670 житлових будинків, з яких евакуйовано 3 тис. 875 осіб.

В МНС також повідомили, що в зону підтоплення потрапило 1 тис. 407 присадибних ділянок та 472,1 га сільськогосподарських угідь. Жертв та постраждалих немає.

До виконання невідкладних аварійно-рятувальних робіт залучено 541 осіб, 166 од. техніки.

Комісія з ліквідації наслідків паводку вживає всіх необхідніх заходів для нормалізації ситуації.

Координує діями міністр України з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра.

Як повідомлялось, вчора ввечері, 27 липня, прогнозували підтоплення деяких районів у Вінницькій області, і їхніх жителів просять погоджуватися на евакуацію.

Нагадаємо, що за останніми даними Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, внаслідок стихійного лиха у західних областях України загинуло 22 особи, з них 6 дітей (Івано-Франківська область - 15 осіб, з них 5 дітей; Чернівецька область - 7 осіб, з них 1 дитина).


Переглядів: 3109
Поширень: 0