Металевий міліціонер— Коли біля нього проїжджав, то думав, що то живий даїшник, — ділиться враженнями 46-річний вінничанин Олександр Ковальчук. — У Хмельницькій області я бачив таке саме опудало, але не сподівався його зустріти тут.

Вася тримає жезл догори, що означає ”Увага!”.

— Його ставлять на аварійно-небезпечних ділянках доріг, перед дорожніми роботами, щоб водії зменшували швидкість, — розповідає інспектор дорожньо-патрульної служби, старший прапорщик Віталій Семеняк, 38 років. — Я на власні очі бачив, як один чоловік вийшов із автомобіля й показував йому документи.

Із початком ремонту дороги Васю перевезли на склад подвір’я Вінницького облавтодору. За ним доглядають, як за дорожнім знаком — протираючи ганчіркою.

— Нещодавно дядя Вася на посту отримав невелике поранення, — каже майстер філії Вінницької дорожньо-експлуатаційної дільниці Микола Маліновський, 26 років. — На швидкості фура збила фігуру. Вона впала на землю і здерлася плівка з правої руки.

Працівники дорожнього управління кажуть, що на вінницьких дорогах стало небезпечно залишати Васю без нагляду. Водії намагаються вкрасти його.

На початку червня облавтодор закупив для Вінниці, Калинівки і Немирова трьох таких інспекторів. За кожного з них виклали по 1 тис. грн.

— Цікаво, що з якої сторони на Васю не поглянеш, він завжди дивиться тобі у вічі, як Мона Ліза, — сміється Семеняк.

По Україні таких металевих інспекторів багато. Кажуть, деякі водії до них звикли.


Переглядів: 3197
Поширень: 0