Серед вінницької молоді це новий популярний вид активного відпочинку. Ним займається до сотні людей віком 20–25 років. Але є й виключення.

скейт-слалом

— Для мене — це отдушина, — каже Ірина Рябчинська, 32 роки, яку ми зустріли в Центральному парку. — Я 11 років одружена, виховую шестирічну доньку. Слаломом займаюся три роки. Він, як таблетки, — допомагає знімати стрес. Хто не катався — той, звичайно, не зрозуміє. Але це класно.

Ірина п’є воду, раз за разом підносячи до губ пластикову пляшку з мінералкою. Тим часом її друзі по відпочинку роблять розминку, грають у квача на ковзанах.

Потім розставляють два ряди фішок. Ними слугують 20 кришечок з-під пляшок для води, виставлені в ряд. Починається справжній скейт-слалом.

— Слалому в нашому місті не більше року, — розповідає студент політехнічного університету Антон Обертинський, 21 рік. — Ми збираємося в Центральному парку, зазвичай, на стоянці для авто зі сторони вулиці Першотравневої, де ”Луна-парк”. Іншим разом можемо кататися біля Літнього театру. Інколи збираємося на Хмельницькому шосе, навпроти ”Книжки”. Любимо також увечері прокататися на роликах містом. Машин тоді менше, є простір для їзди. Наступного року поїдемо на змагання до Києва чи Одеси. Там влаштовують турніри зі слалому на роликах.

Пристойні ролики можна придбати за 300 грн, фірмові — до 600. У 80 грн обійдуться наколінники та налокітники і браслети для захисту долонь.

До команди скейт-слалому можуть приєднатися усі бажаючі. У літній час молодь збирається щодня за гарної погоди після 18.00 в Центральному парку.


Переглядів: 4087
Поширень: 0