Кабінет міністрів України виділив 200 млн грн на закупівлю реанімобілів і машин швидкої допомоги для регіонів, в яких реалізуються пілотні проекти з реформування медицини (Вінницька, Дніпропетровська, Донецька області та м. Київ), повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я з посиланням на міністра Олександра Аніщенка.

Окрім того, за словами міністра, МОЗ розраховує потребу додаткових коштів на оснащення екстреної медичної допомоги в усіх регіонах України.

«Ми повинні створити єдину систему екстреної медичної допомоги — центри екстреної медичної допомоги, додаткові пункти базування швидкої допомоги — щоб згодом досягти європейських стандартів надання допомоги. Але головне — не тільки, щоб швидка допомога приїжджала своєчасно, але і щоб вона була оснащена всім необхідним обладнанням і медикаментами, щоб рятувати життя людини», — сказав О.Аніщенко.

Нагадаємо, що екс-прем\'єр-міністра Юлію Тимошенко звинувачують у купівлі в 2009 році 1000 автомобілів Opel Combo для сільської медицини на 142,1 млн грн. Генпрокуратура звинувачує Ю.Тимошенко у перевищенні службових повноважень при дачі держгарантій під купівлю цієї партії. Автомобілі Opel Combo були куплені істотно нижче за ціну виробника.
 


Переглядів: 2906
Поширень: 0