Біля кожного будинку на мотузках сушиться одяг. Поряд на лавках сидять діти — слухають музику з мобільників, їдять банани. Минулого тижня до санаторію привезли школярів із підтоплених Могилів-Подільського та Мурованокуриловецького районів Вінниччини. Загалом відпочивають 300 дітей.

Біля корпусу N9 канадський професор Хосейн Мостафаві, 38 років, щодня проводить уроки англійської. Діти сидять на пластмасових стільцях у яблуневому садку. Мостафаві розмовляє з ними лише англійською. Каже, що навчати неважко.

— Ноу рашн, пліз, — Хосейн просить дітей не говорити російською.

Чоловік ділить учнів на групи. Ті між собою розмовляють англійською: дають команди присісти шість разів, вилізти на дерево, покататися на коні, який пасеться неподалік. Учитель вважає, що навчання в ігровій формі знімає страх розмовляти іноземною.

Хосейн дякує за півгодини уроку. Діти йдуть перевдягатися. Хлопчики — кататися на катамаранах. Між собою домовляються про вечірню дискотеку.

— Треба дитину навчити говорити англійською, а потім писати та читати, — каже через перекладача Хосейн. — А в Україні навпаки. Може, тому вони так важко сприймають цю мову.

За приїзд професора до санаторію заплатили батьки дітей. Організувала навчання турагенція ”Акуна Матата”. Професор живе поряд із дітьми. На батьківщині в нього залишився 15-річний син.


Переглядів: 5285
Поширень: 0