Грандіозний open air, який сколихне всю Україну!

8-10 червня Міжнародний оперний фестиваль під відкритим небом OPERAFEST TULCHYN-2018 пройде у «подільському Версалі» - легендарному Палаці Потоцьких у Тульчині.

Вхід вільний для всіх!

А тому доторкнутися до високого мистецтва, насолодитися красою класичної опери, сучасних мюзиклів та грандіозних постановок у виконанні європейських, американських та українських зірок оперної сцени, зможе кожен!

Фестиваль OPERAFEST TULCHYN дарує унікальну нагоду - побачити оперу у всій її розмаїтості та наочно пересвідчитись, що у сучасній інтерпретації вона буде цікавою всім: і молоді, і діткам, і людям середнього та старшого віку!

Протягом трьох днів під відкритим небом глядачі побачать 8 ексклюзивних постановок всесвітньовідомих оперних шедеврів!

Кожен концерт – гучна прем’єра, спеціально створена до фестивалю і адаптована під унікальний формат open air’у.

Загалом у фестивалі візьмуть участь понад 30 солістів з Австрії, Німеччини, США та України, 300 оркестрантів, 50 танцюристів, 180 учасників хорових колективів та чотири всесвітньовідомі диригенти!

Масштабна сцена, якісний звук, світло та екрани – все продумано так, щоби дійство на сцені глядачам було видно з будь-якої точки величезної території фестивалю.

OPERAFEST TULCHYN-2018. Міжнародний оперний фестиваль під відкритим небом

Під час OPERAFEST TULCHYN-2018 парк Палацу Потоцьких буде перетворений на креативні арт-простори та комфортні зони для відпочинку.

* Вражаючі сучасні флюроарт об’єкти та грандіозні світлові інсталяції займатимуть площу 200 квадратних метрів!

* Будуть створені цікаві селфі-зони, проведені фото- та мистецькі виставки і вперше розроблена спеціальна дитяча локація для дітей.

* Кожен фестивальний день фінішуватиме яскравою нічною програмою.

Якщо у 2017 році перший фестиваль OPERAFEST TULCHYN відвідали понад 18 тисяч глядачів, то цього року організатори очікують удвічі більшу кількість відвідувачів!

На концертах та виставах OPERAFEST TULCHYN-2018 прозвучать опери українською, італійською, німецькою та англійською мовами.

8 червня о 19.00 фестиваль відкриє грандіозний концерт «ГАЛА-ОПЕРА», який стане справжнім парадом оперних хітів!

У одному концерті прозвучать найкращі арії з легендарних опер: «Севільський цирульник», «Лючія ді Ламмермур», «Макбет», «Чарівна флейта», «Ксеркс», «Набукко», «Лакме», «Снігуронька», «Запорожець за Дунаєм», «Джанні Скіккі», «Казки Гофмана», «Турандот», «Кармен», «Травіата».

Виконавці: найкраща жінка-диригент світу, головний диригент опери і філармонійного оркестру м. Ґрац - ОКСАНА ЛИНІВ (Австрія), Міжнародний симфонічний оркестр INSO-Львів, Чоловіча хорова капела «Дударик» та 9 кращих солістів, які представляють Україну на європейських сценах: Ігор Онищенко (баритон), Тетяна Журавель (колоратурне сопрано), Сергій Магера (бас), Віктор Андрійченко (контртенор), Ольга Дядів (сопрано), Юрій Дудар (баритон), Олег Злакоман (тенор), Юлія Терещук (сопрано), Віктор Шевченко (бас).

OPERAFEST TULCHYN-2018. Міжнародний оперний фестиваль під відкритим небом

8 червня о 22.00 у виконанні Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка й головного диригента театру – Дмитра Морозова глядачі побачать україномовну постановку легендарної опери «МАЗЕПА» Петра Чайковського.

Аби відновити історичну справедливість і представити новий погляд на особистість одного з найвидатніших діячів нашої історії, постановники опери «МАЗЕПА» створили власну редакцію тексту і внесли зміни в музичну драматургію опери.

Харківська постановка вийшла масштабною та вражаючою! Під час показу будуть використані світлові й музичні спецефекти. Місцями на сцені одночасно будуть грати 120 артистів — хор, балет, солісти й оркестр.

Символічно, що «МАЗЕПА» прозвучить на фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2018 у ювілейний рік! Рівно 135 років тому Чайковський дописав партитуру до опери, над якою почав працювати саме під час відпочинку в Україні.

OPERAFEST TULCHYN-2018. Міжнародний оперний фестиваль під відкритим небом

Опівночі глядачів чекає вогняне шоу і перша україномовна постановка рок-опери «ІСУС ХРИСТОС — СУПЕРЗІРКА» легендарного Ендрю Ллойд Веббера, що є автором «Привиду опери» й мюзиклу «Кішки».

За 48 років існування рок-опери постановки шоу пройшли на сценах 17 країн світу!

Унікальність постановки «ІСУС ХРИСТОС - СУПЕРЗІРКА», яку побачать глядачі OPERAFEST TULCHYN-2018, у тому, що англійський текст Тіма Райса вперше перекладений українською мовою, завдяки чому зміст рок-опери буде зрозумілий кожному!

Творці вистави – Вінницький міський палац мистецтв «Зоря». Режисер – Ірина Воєнна.

Художній керівник проекту – Євген Майданик. Автор ідеї – Олександр Шемет.

Переклад – Сергій Аркуша. Виконавці: артисти студії Ірини Воєнної.

OPERAFEST TULCHYN-2018. Міжнародний оперний фестиваль під відкритим небом

У другий день на OPERAFEST TULCHYN-2018 вперше буде представлена опера для юних глядачів!

9 червня о 16.00 відбудеться прем’єра дитячої музичної вистави «КОЗА-ДЕРЕЗА» за мотивами однойменної опери Миколи Лисенка.

Написана 130 років тому, «КОЗА-ДЕРЕЗА» є першою дитячою оперою не лише в українській музиці, а й загалом у світі!

Вперше оперу було поставлено у 1888 році у Києві за участю дітей Миколи Лисенка і Михайла Старицького. Костюми й танці для першої постановки допомагала створювати Леся Українка.

На фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2018 у спільній постановці Вінницького академічного обласного театру ляльок і хорового колективу та оркестру Вінницького училища культури і мистецтв ім. М. Леонтовича глядачів чекає зустріч не лише з усім відомими героями казки, а й з Пасічником - нащадком козака-характерника, який вразить своїми дивовижними здібностями.

Режисер-постановник  – заслужений артист України Олександр Кузьмин, керівник хору - Ольга Бабошина, диригент - заслужений діяч мистецтв України Геннадій Муращенко. Художній керівник проекту - заслужений діяч мистецтв України Олександр Свіньїн.

OPERAFEST TULCHYN-2018. Міжнародний оперний фестиваль під відкритим небом

9 червня о 18.00 глядачі побачать феєричну оперу «ПАЯЦИ» - цьогорічну прем’єру Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка (диригент – Вікторія Рацюк).

Славетний тенор Енріко Карузо, який виконував одну з головних партій опери ще у ХIХ столітті, зізнавався, що коли він співає знамениту арію «Смійся, Паяц», у нього з очей течуть справжні сльози…

«ПАЯЦИ» Руджеро Леонкавалло — визнаний шедевр музичного веризму, найкраща і найбільш популярна опера італійського генія.

Постановники харківської версії вистави повністю переосмислили хрестоматійне трактування опери, вигадали нове місце дії, нові образні характеристики та біографії героїв, тобто створили нестандартне драматургічне і художнє рішення, що дає можливість глядачам по-новому поглянути на вічну історію кохання, ревнощів та помсти.

OPERAFEST TULCHYN-2018. Міжнародний оперний фестиваль під відкритим небом

9 червня о 21.00 відбудеться прем’єра неординарної постановки опери «ДОН ЖУАН» Вольфганга Амадея Моцарта у новому прочитанні!

Написану 231 рік тому і того ж 1787 року із шаленим успіхом представлену у Празі, оперу «ДОН ЖУАН» Джоаккіно Россіні, Шарль Гуно і Ріхард Вагнер називали «найвеличнішою з коли-небудь написаних опер».

Існує документально не підтверджена легенда, що консультантом під час роботи над оперою був Казанова.

На фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2018 у виконанні Міжнародного симфонічного оркестру INSO-Львів, чоловічої хорової капели «Дударик» та диригента Оксани Линів (Австрія) буде представлена новаторська й незвичайна постановка «ДОН ЖУАНА», яка за задумом режисера Юлії Журавкової буде овіяна містикою і ореолом таємничості.

Концепція постановки побудована на проекції легенди про Дон Жуана на інший міфологічний пласт, що споконвіку бентежить людську уяву – легенди про вампірів.

Дон Жуан виступить як постать, що наділена надлюдськими силами – на зразок Ван Хельсинга.

OPERAFEST TULCHYN-2018. Міжнародний оперний фестиваль під відкритим небом

Опівночі другий фестивальний день фінішує приголомшливої краси 3D-MAPPING SHOW на фасаді головного корпусу Палацу та кінопоказом легендарного музичного фільму «АМАДЕЙ» (1984) Мілоша Формана.

Захоплююча стрічка-біографія про Вольфганга Амадея Моцарта і Антоніо Сальєрі свого часу завоювала цілу низку кінопремій, зокрема, 8 «Оскарів», 4 «Золотих Глобуси», 4 премії BAFTA і багато інших престижних нагород.

У головних ролях: Ф. Мюррей Абрахам, Том Халс, Елізабет Беррідж, Джеффрі Джонс.

OPERAFEST TULCHYN-2018. Міжнародний оперний фестиваль під відкритим небом

10 червня фінальний день OPERAFEST TULCHYN о 18.00 розпочнеться грандіозним концертом «ГАЛА-ВАГНЕР». 

У виконанні кращих солістів Німеччини, Австрії та США Петера Свенссона (тенор, Австрія), Стефані Вайс (мецо-сопрано, США/Німеччина), Елізабет-Марії Вахутки (сопрано, Німеччина), Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії, Академічного хору «Глорія» і знаменитого диригента Тараса Криси (США) прозвучать найкращі арії та увертюри найвідоміших опер геніального Ріхарда Вагнера: «Трістан і Ізольда», «Перстень Нібелунгів», «Валькірія», «Зігфрід», «Смерть богів», «Золото Рейну» та інших.

Концерт «Гала-Вагнер» приурочений до 205-річчя від дня народження геніального німецького композитора, завдяки якому у ХІХ столітті відбулася оперна реформа і радикальне переосмислення оперного жанру.

OPERAFEST TULCHYN-2018. Міжнародний оперний фестиваль під відкритим небом

10 червня о 21.00 відбудеться ексклюзивний показ концертної версії всесвітньовідомого мюзиклу Джона Кандера  «ЧИКАГО»!

Від авторів фестиваль OPERAFEST TULCHYN отримав право на єдине виконання концертної версії мюзиклу в Україні!

Копродакшн за участю найкращих американських солістів та українських митців став можливим завдяки підтримці Посольства США в Україні та Агроіндустріального холдингу МХП.

Виконавці: солісти з США -  Ендрю Табак, Мішель Джонсон, Ніколь Каплан, Тод Фітцпатрік, Дрейк Шерман, Стефані Вайс, Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії, Академічний хор «Глорія», диригент – Тарас Криса (США).

Постановка концертних номерів - Ольга Лачко (Україна). Режисер концертної версії - заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков.

«ЧИКАГО» — мюзикл номер один по тривалості прокату за всю історію Бродвею, власник шести премій «Тоні», включаючи номінації «Кращі світлові ефекти», «Краща режисура», «Краща хореографія», а також премії «Греммі» за кращий альбом.

Незалежно від того, чого вам хочеться: вперше подивитися легендарний бродвейський мюзикл, побачити сценічну версію оскароносного фільму чи знову випробувати на собі магію вистави, концертна версія мюзиклу «ЧИКАГО» неодмінно виправдає ваші очікування!

«ЧИКАГО» - це стильний і гарний мюзикл із пікантним сюжетом, віртуозними танцями, музикою, що миттю запам'ятовується – справжнім живим джазом! - і відмінним оформленням, що дозволяє відчути всю романтику 20-х років у Чикаго!

Шок, шик і блиск, блискуча постановка і прекрасна, яскрава музика, сюжет, який вражає і заворожує одночасно та багато інших сюрпризів – концерт-закриття фестивалю OPERAFEST TULCHYN-2018 буде по-справжньому незабутнім і феєричним!

OPERAFEST TULCHYN-2018. Міжнародний оперний фестиваль під відкритим небом

Місце проведення фестивалю - одне з Семи чудес Вінниччини, знаменитий Палац Потоцьких, який свого часу називали «прикордонним» або «подільським Версалем». Саме тут граф Станіслав Потоцький обвінчався з коханою Софією, для якої потім в Умані побудував славнозвісну «Софіївку».

У XVIII-XIX столітті Палац Потоцьких у Тульчині був епіцентром бурхливого культурного життя. У Палаці був власний симфонічний оркестр, оперна і балетна трупи, тому кожного року тут відбувалися розкішні прем’єрні постановки опер, які відвідували перші люди того часу.

– Саме Тульчин був південною столицею декабристів. Тут розташовувався штаб другої армії, жив Пестель і спеціально у Тульчин до друзів-декабристів приїжджав Пушкін, - розповідає арт-директор OPERAFEST TULCHYN, заслужена артистка України Ірина Френкель. –Дуже символічно, що саме зараз Палац Потоцьких, який має таку славетну історію, отримав шанс відродитися і заявити про себе не тільки на всю Україну, а й – світ! Ми щиро сподіваємося, що така непересічна подія, як Міжнародний open air оперний фестиваль, приверне увагу максимальної кількості людей: як тих, хто цінує музичне мистецтво, так і тих, хто цікавиться історією, туризмом та відкриттям нових вражаючих місць в Україні.

OPERAFEST TULCHYN-2018. Міжнародний оперний фестиваль під відкритим небом

Місце розташування Тульчина дуже зручне: всього година їзди з Вінниці – і ви вже на місці!
А для забезпечення максимального комфорту вінничан та всіх гостей міста запущено спеціальну «чартерну програму» з Вінниці.

У дні фестивалю, 8-10 червня, зручні й сучасні великі автобуси будуть курсувати* з вулиці Чехова (кінцева зупинка тролейбусів № 10 і № 2, біля гіпермаркету «Грош»):

  • 8 червня виїзд о 17:00 (повернення у Вінницю - о 02:00);
  • 9 червня виїзд о 16.00 (повернення у Вінницю - о 02:00);
  • 10 червня виїзд о 16:00 (повернення у Вінницю - о 01:00);

Вартість проїзду – 250 гривень. Придбати чартерні електронні квитки можна до 6 червня.

Всі учасники «чартерних рейсів» гарантовано отримають місця у партерній зоні фестивалю!

Цікаве нововведення цього року – кожен автобус буде супроводжувати гід-екскурсовод, тому під час поїздки до Тульчина всіх учасників «чартерних програм» чекають захоплюючі екскурсії!

Також серед зручних нововведень на прохання глядачів, які не будуть користуватися «чартерною програмою», але бажають мати гарантовані місця у партерній зоні, створено RED SECTOR, де кожен бажаючий може забронювати для себе місце на конкретну виставу фестивалю.

Вартість послуги бронювання місць у RED SECTOR варіюється від 50 до 250 гривень (деталі – на сайті http://bilet.vn.ua), а кожному глядачеві буде наданий приємний бонус від партнера фестивалю - кав’ярні «Чорна кішка, білий кіт» - 50% знижка на фірмовий напій фестивалю.

У дні проведення на території фестивалю буде діяти наметове містечко «Ночівля в палаТці Потоцьких», розміщення у якому дасть змогу відвідувачам зекономити час та гроші й заночувати на території Палацу.

Місця у наметовому містечку бронюються під кожен намет, тому всім бажаючим заночувати у наметовому містечку необхідно попередньо зареєструватися у кураторів  – тур-клубі «Бідняжка», моб.:  (096)882-50-33 – Андрій, (098)276-33-43 – Наталя.

OPERAFEST TULCHYN-2018. Міжнародний оперний фестиваль під відкритим небом

Детальну інформацію про концерти фестивалю «OPERAFEST-TULCHYN» та  «чартерні рейси» з Вінниці можна отримати:

  • за телефонами: (0432)690-025, (068)49-74-644,
  • у інформаційних центрах фестивалю: 
  • у Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені Тімірязєва (вул. Соборна, 73);
  • у Подільському туристичному центрі у Вінницькій Вежі (вул. М. Оводова, 20);
  • у тур-клубі «Бідняжка», моб.:(096)882-50-33 – Андрій, (098)276-33-43 – Наталя.
  • на сайті онлайн-бронювання чартерних квитків http://bilet.vn.ua ;
  • у касах «Афіша Вінниці» у ТСК «Магігранд» і ТЦ  «Петроцентр»;
  • на офіційному сайті фестивалю http://operafest-tulchyn.blogspot.com 

Не пропустіть грандіозний OPERAFEST TULCHYN-2018 у Тульчині!

3 дні оперної феєрії у Палаці Потоцьких ви запам’ятаєте на все життя! 

ІІ Міжнародний оперний фестиваль OPERAFEST TULCHYN відбувається за сприяння голови Вінницької обласної державної адміністрації Валерія Коровія та Міністерства культури України.

За підтримки: народного депутата України Миколи Кучера, голови ГО «Життя та розвиток громад» Лариси Білозір.

Генеральний спонсор – Агроіндустріальний холдинг МХП.

Генеральний перевізник – Міжнародні авіалінії України. «Літайте з Вінниці до 40 країн світу!»

Меценат фестивалю - Agrana Frut Ukraine.

Партнери фестивалю: Посольство США в Україні, Тульчинська міська рада, Тульчинська районна рада, Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. К. А. Тімірязєва, Подільський туристичний центр, «Афіша Вінниці».

Співорганізатори: Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля, компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ».

Генеральний інформаційний партнер – RIA.

Кавові партнери фестивалю – кав’ярня «Чорна кішка, білий кіт» та coffee house «Turman»

Гостинно вітає готель «Франція».

Медіа-партнери: Myvin.com.ua, телеканал «ВІТА», телеканал «Вінниччина», радіо «Такт», радіо «Місто над Бугом», радіо «Ера FM», газета «Місто», «Вінницька газета», газета «33 канал», журнал «Свадьба года», vezha.vn.ua, Depo.Вінниця, vinnitsaok.com.ua, Афіша Вінниці - moemisto.ua20minut.ua,vindaily.infovinnitsa.infovinbazar.comi-vin.info,  vlasno.info,  vip.vn.ua , likebb.com , Vinnytsia PressPoint.