У недалекому майбутньому раса інопланетян, названих міміками, здійснює безжалісний напад на Землю, змусивши всі військові сили Землі об\'єднатися перед лицем спільного ворога. Вступати в сутичку були вимушені усі, навіть зовсім недосвідчені та непідготовлені. Одним з таких і стає підполковник Білл Кейдж, жодного разу не бувавший на полі бою, але кинутий туди фактично на вірну смерть. Через лічені хвилини Кейджа вбивають, але він встигає прикінчити і одного з прибульців. І стається неможливе — він знов прокидається вранці того страшного дня. Прямий фізичний контакт з тілом прибульця у момент смерті замкнув часову петлю, і Білл знов і знов змушений йти в той самий бій та знову гинути.

Б\'ючись пліч-о-пліч з бійцем спецназу Ритою Вратаськи, яка знищила більше міміків, ніж будь-хто ще на Землі, Кейдж набирається досвіду і майстерності ведення бою, і з кожним поверненням стає жорстокішим та розумнішим в битві з інопланетними тварюками. Раз по раз Рита та Кейдж дають бій прибульцям, і кожна наступна битва наближає їх до розгадки того, як вбити інопланетних загарбників та врятувати планету.

Час від часу звертаючись до східної культури манги і аніме, американські студії не обійшли стороною і фантастичну новелу Хіроші Сакуразакі "Все, що тобі потрібно - вбивати". Після того, як в 2009 році були куплені права, студія Warner Bros. в 2012 році запустила бойовик у виробництво. Спочатку фільм носив назву оригінального творіння Сакуразакі, проте пізніше назва стала звучати як "На грані майбутнього". Режисер, після остаточного варіанту адаптованого сценарію був обраний в серпні 2013, ним став Даг Лайман. В якості місця для зйомок, плюс виходячи з специфікації сюжету, була обрана Англія. У деяких випадках були використані художні засоби, які до "На грані майбутнього" створили для кіносеріалу про чарівника "Гаррі Поттера". У той же час для стрічки були розроблені і створені костюми, в яких актрисі Емілі Блант і Тому Крузу довелося "бігати" близько 5 місяців. Коли на британку вперше одягли екзоскелет з металу, вона спершу майже не заплакала, таким він був важким. Фактична вага бойового костюма був близько 85 фунтів. До ролі, яка дісталася Крузу спочатку був приписаний Бред Пітт. А Том Круз, про що він не афішував до закінчення зйомок, витратив на деякі виробничі моменти досить чималу суму в 100 000 доларів.