Група людей, які вижили після розгулу смертоносного вірусу, кидає виклик розростаючийся нації еволюціонувавших унаслідок невдалого генетичного експерименту мавп, на чолі з Цезарем. Спершу вони досягають крихкого перемир\'я, але потім стають на стежку війни, яка остаточно визначить, хто є пануючим видом на планеті Земля.

Коли стало відомо, що Руперт Уайатт не зніматиме продовження першого фільму, Джеймс Франко заявив про те, що він не буде зніматися в продовженні. Правда через деякий час, режисер "Світанку планети мавп" уточнив, що герой Франко все ж з\'явиться в декількох кадрах стрічки.

У лютому 2013 року розпочався набір акторського складу, в якому майже відразу були затверджені головні виконавці, як, наприклад, Гері Олдман. Актор, до слова, мав з\'явитися ще у перезапуску 2001 року, який був знятий Тімом Бертоном. Набір тривав аж до весни. Тоді ж і почалися зйомки, а саме у квітні. Першим місцем роботи групи стала Британська Колумбія, яка знаходиться в Канаді. Там же і велася основна робота над "Світанком планети мавп", яка закінчилася в липні. Вирішальним стало те, що саме там є підходяща місцевість, яка підходить для підтримки потрібної атмосфери. Спочатку студії, яким належать права на стрічку, розраховувала випустити сіквел в січні 2014 року, однак дата виходу була перенесена на літо. Причиною такого перенесення послужив стислий графік, в який не змогли укластися компанії, що працюють над спецефектами і так само унаслідок інших виробничих нюансів.