Події мультфільму переносять нас в Замбезі, Африку, де народжується зебренок Кумба. Але, коли родичі по стаду побачили, що Кумба тільки на половину полосатик, плюс до овсему його народження припало на початок засухи. Вирішивши, що вся справа в маленькому зебренке, все стадо, включаючи рідного батька Кумбія, відвертається і виганяє його. Так починаються захоплюючу подорож, в якому малюк знайде нових друзів, а також доведе, що стадо було не право.

Режисер цієї анімаційної стрічки Ентоні Сілверстон, для якого "Кумба" другий продюсерського і сценарний проект, продовжує тему Замбезі. Так само це для Сілверстона режисерський дебют. Перед ним, він працював над "Замбезією" (2012), знятою УетломТоні. В обох випадках, фільми розповідають про якісь пошуки істини і поваги, на прикладі представників тваринного світу. У випадку з "Кумбія", за основу була взята модель поведінки людських африканських племен. Що примітно, мультфільм зроблений повністю на бюджет ПАР, але при цьому персонажів озвучують такі актори, як Ліам Нісон і Анна-Софія Робб.

У підсумку в режисера вийшла барвиста і яскрава стрічка, наступна всіма канонами дитячих мультфільмів. Вона не схожа на всім відомого "Короля лева", але в теж час може сподобається шанувальникам цього мультфільму. У "Кумбі" є і повчальна основа, і якісь дружні узи, і комедійні епізоди, куди вже без них. Так само це невеликий путівник по Африці, тому що головний герой зі своїми друзями в пошуках своєї мети відвідають багато місць. Легкий і простий мультфільм для дітей.