Будучи всесвітньо відомим чемпіоном в повітряних гонках, Дасті збирається покинути цей спорт. Він жити не може без гонок і швидкості, проте, отримавши серйозне пошкодження мотора, тепер він навряд здатний викластися на повну, як би він цього не хотів. Однак літачок не сумує і випадок зводить його з рятувальною командою, яка займається гасінням пожеж, серед яких і найнебезпечніші, лісові. Нові знайомства та друзі, небезпечні завдання і повороти в роботі та особистому житті тільки закріплять і без того сильного духом Дасті. Вчити колишнього чемпіона буде ветеран Ренджер, вертоліт, у якого за плечима не один героїчний виліт.

Вихід мультфільму підтвердив слова студії Walt Disney Pictures, коли боси компанії стверджували, що "Літаки" стануть трилогією. Вихід анімаційної стрічки "Літаки: Рятувальний загін" повинен був визначити для Діснея долю можливих проектів, де героями мали стати потяги і човни.

Незважаючи на зміну режисера, композитором трилогії залишився Марк Манчіні. Крім того, в "Літак: Рятувальний загін" було використано дві пісні співачки Бред Пейслі, батько і брат якої якраз є пожежниками. Червона субстанція, яку розпилюють герої анімаційної стрічки, і правда на момент 2014 використовувалася при пожежогасінні. Американські рятувальні служби використовують її ось уже 50 років, щоб помітити потрібний квадрант для скидання води. Під час роботи над фільмом творці спеціально звернулися в одну з американських служб, прототип якої був показаний в мультфільмі. В якості паркових і лісових зон були взяті національні парки Йеллоустоун і Йосміт. Створюючи фільм, режисер Роберт Ганнавей і продюсер Д. Лассетер в першу чергу робили акцент на виховну частину, що є помітним у ставленні героїв стрічки до лісів. Американський актор Ед Харріс озвучив мудрого вертольота Блейда Ренджера.