Блондинистая красуня Люсі була досить невинною дівчиною, яку не гребували використовувати як наркокур\'єра Тайваньські гангстери. Так було раніше, поки після раптової дози транспортованих наркотиків, Люсі з тендітної дівчини перетворюється на надлюдину. Трансформація сталася випадково, через наркотик, який вона перевозила в животі. Тепер мозок Люсі працює не просто дуже добре – вона використовує всі його можливості, увійшовши в контакт із одним з учених. Таким чином перед світом може постати досить серйозна проблема, для вирішення якої знадобляться правоохоронні органи.

На пост головної героїні фільму, перш ніж його зайняла Скарлет Йохансон, була взята Анджеліна Джолі. До зйомок Люк Бессон приступив у вересні 2013 року, почавши роботу спершу на території своєї студії. Для виробника Europa Corp стрічка стала найдорожчою за всю історію їх існування. Крім того, цей проект містить найбільшу кількість спецефектів серед всієї фільмографії Люка Бессона. Крім Франції, над "Люсі" працювали ще й у Тайвані, на острові Тайбей. Там були зняті кадри в одному з найвищих хмарочосів у світі. Трудилися в Тайвані 11 днів, при цьому Бессон був незадоволений занадто великою увагою з боку ЗМІ. Через часті осадження майданчика, режисер з часом вже навіть став подумувати про зміну локації, включаючи виїзд з країни.

Як робочий інструмент операторами фільму "Люсі" використовувалися так само і камери IMAX. На створення фільму Люка надихнув вихід "Аватара" Д. Кемерона, який показав, що теперішні технічні можливості дозволяють творити чудеса. Тому для створення ефектів першого класу використовувалися тільки зарекомендовані компанії. Серед таких організацій ILM, заснована Джорджем Лукасом. Перед виходом стрічки в прокат, був створений сайт http://www.lucy-everywhere.com, який пропонував відвідувачам пройти невеликі тести, нагородою за які служили матеріали з місця зйомок.