Остання велика роль трагічно померлого Філіпа Сеймура Хоффмана. На надійшовший дзвінок про втікаючого терориста голова спеціальної розвідувальної служби реагує негайно. Мета - Іссу Карпов, якого, ймовірно, приховує дівчина-юрист. В полювання за втікачем вступають ще кілька спецслужб. Небезпечний терорист виявляється колесика в механізмі, в якому беруть участь і інші персони. Суперництво, політичні мотиви, інтриги, все це змушує дивитися за тим, що відбувається, з завмиранням серця. Основою послужила книга від автора "Шпигун вийди геть!"

Наступний після "Американця", фільм Антона Корбайна знову ще далі відходить від тих напрямків, які зробили його відомим. Зокрема, мається на увазі його дебютна повнометражна робота "Контроль". Джерелом для сюжету книги, а тепер і фільму, послужили реальні події, що відбулися в 2001 році.

Робота над фільмом велася в основному на території Німеччини, а конкретніше в місті Гамбург. Зйомки припали на вересень 2012 року. Одним з провідних продюсерів "Наднебезпечного" виступив Стівен Корнуелл, який є сином Джона ле Карра. Сам письменник під час зйомок фільму не раз відвідував площадку, направляючи процес, однак, не втручаючись в адаптацію дуже сильно. На головну жіночу роль претендували Кері Малліган, Емі Адамс і Джесіка Честейн.

Вийшовши обмеженим прокатом на території США, фільм заслужив увагу вдумливого глядача. Провідні критики відзначали міцну планку якісного трилера, яким і славиться автор оригінальної книги Джон ле Карре. Провідний актор фільму Філіп Сеймур Хоффман зовсім трохи не дожив до офіційних показів своєї останньої великої ролі. Фільм потрапив і на кінофестивалі, серед яких Sundance і Міжнародний Московський кінофестиваль.