Після глобальної економічної кризи пройшло вже десять років і все, що залишається Еріку, це похмуро жити далі. Він колишній солдат, дух і тіло якого пройшло добре загартовування, яке не зламати ніяким бродягам. Коли його машину викрадають якісь покидьки, кинувши подихати одного зі своїх на місці злочину, чоловік наповнюється злістю. Йому вже нічого втрачати, тому взявши за шкірки кинутого хлопця, який виявився братом одного з викрадачів, відправляється на полювання за людьми. Пекуча пустеля, запилені пейзажі оточують дивну пару, тому що тільки Рей може підказати Еріку, де ховається брат.

Після успішної спільної роботи над фільмом "За законами вовків" (2009), Девід Мішо вирішив продовжити свою співпрацю з Гаєм Пірсом і над цим драматичним трилером. Про те, що Пірс буде грати в "Ровері", було оголошено у травні 2012 року. На роль напарника був спеціально узятий Роберт Паттінсон, який відхрещуючись від створеного ним амплуа у сагі "Сутінки", шукав себе в якихось серйозних проектах. Під час кастингу Мішо зазначив, що він далеко не такий дурний, як на нього наговорюють, тому був ще більший азарт взяти його на роль.

На ранніх етапах роботи над фільмом, режисер активно заявляв, що незважаючи на деяку схожість з історією про "Божевільного Макса", його стрічка буде жорсткішою і життєвішою. Зйомки велися в Австралії, де і відбуваються події. Основний робочий графік складався з 7 тижнів, де стартом був кінець січня 2013, а кінцем середина березня того ж року. Основні роботи велися в пустелі Південної Австралії, щоб наситити кадри футуристичними, мало не постапокаліптичними видами. Знімати "Ровера" було вирішено не на цифру, а на плівку Супер 35. У підсумку стрічка увійшла до числа останніх фільмів Австралії, які були зняті на плівку, оскільки в країні пройшла популізаціі цифри і стали масово пропадати фотолабораторії.