Історія особистості неймовірного Влада III Цепеша породила безліч легенд, головну з яких знають зараз практично всі. Фільм розповість справжню історію Влада Дракули (Дракона), неперевершеного вершника та воїна. Свою репутацію граф отримав не відразу, хоча частково це заслуга його батька. Полководцеві довелося пережити чимало війн, як за свої землі, так і за серце коханої, що направило його до кривавих розправ, які в той же час були націлені на об\'єднання Румунських земель. Саме за останнє, незважаючи на страшні казки, народ Румунії виявляє і частку поваги графу Дракулі.

Фільм став одним з тих багатостраждальних проектів, старт яких починається далеко від підсумкової прем\'єри, якщо така взагалі має місце бути.

Історичний фільм жахів "Дракула: Рік нульовий" спочатку був підписаний в оригіналі саме під таким тайтлов і повинен був пройти запуск в 2007 році. У режисерах значився Алекс Пройас ("Темний місто", "Я, Робот"), а головну роль роль повинен був зіграти австралієць Сем Уорінгтон. Однак обидва зажадали величезні гонорари, і проект відклали на кілька років.

У 2012 році про "Дракула: Рік перший" знову заговорили, присудивши йому нову назву ("Dracula Untold") та ірландського режисера Гарі Шора. Для постановника це стало першим досвідом в роботі над режисурою повнометражного кіно, після його короткометражного фільму жахів "Драфт" (2006). Місце Сема Уорінгтон, кандидатуру якого студія Universal Pictures "тримала" до останнього, майже відразу ж зайняв Люк Еванс. Після Люка Еванса, каст "Дракула: Рік перший" у березні 2013 року поповнився Домініком Купером, Зеком Макгоуни і рештою акторами.

Місцем для зйомок натурних сцен вибрали батьківщину режисера - Північну Ірландію. Туди знімальна група приїхала в серпні 2013 року.