Генрі Палмер вельми респектабельний адвокат, який звик доводити справи своїх підзахисних до кінця. Якщо, звичайно, його клієнти зможуть оплатити свій захист, що коштує далеко не дешево. Коли помирає мати Хенка, він бере відпустку і їде на похорони. Рідне місто зустріло адвоката прохолодно, адже його батько, шанований міський суддя, підозрюється у вбивстві. Синові не залишається нічого іншого, як взяти ситуацію під свій контроль, що ускладнюється поганими відносинами з батьком. Літній Палмер людина жорстка і безкомпромісна, як і личить судді, що відобразилося і на його відносинах із сином. Щоб допомогти батькові, Хенк абияк переступає через свою гордість, адже справа обіцяє бути складною.

Роберт Дауні мол, який тут виконав головну роль, костюм адвоката приміряє не перший раз. До цього актор на початку дев\'яностих з\'явився у якості юриста в кадрі серіалу "Еллі МакБіл" (1997 - 2002). Крім того, Дауні мол ще й став одним із продюсерів стрічки, що для нього далеко не перший досвід. Раніше він був володарем прав на один із епізодів британського серіалу "Чорне дзеркало". Ще одним продюсером виступила дружина "залізної людини".

Сценарій "Судді" був написаний в два етапи. Першого разу над його створенням працював Нік Шенк, поки його не переглянув Девід Сайдлер, який передав його для доопрацювання Біллу Дюбюку. Зіграти персонажа, якого в підсумку виконав Роберт Дювалл, могли Джек Ніколсон і Томмі Лі Джонс. Головну жіночу роль, що дісталася Вірі Фарміга, могла виконати Елізабет Бенкс. Знімався "Суддя" в штатах Массачусетс та Індіана. До них приступили 31 травня 2013. Рідне містечко Генрі "Хенка" Палмера, під назвою Карнірвілл, є вигаданим місцем. Однак магазин годинників та антикваріату, який фігурує в стрічці, справжній, і знаходиться в місті Міллерс Фоллс (штат Массачусетс). Девід Добкін, режисер драми, до цього вже встиг попрацювати з Біллі Бобом Торнтоном під час створення фільму "Містер Роззява" (2007).