Мультфільм від творців таких гучних хітів, як "Ральф Руйнівник" і "Холодне серце". Дія фільму відбувається в майбутньому, на міській межі вигаданого місця, під назвою Сан-Франсокіо. Про підлітка Хіро Хамаду можна з упевненістю сказати, що він вундеркінд. І він користується своїми розумовими здібностями і талантом, захоплюючись робототехнікою. Будучи на хвилі передових технологій, хлопчик навіть створив собі надувного робота Беймакса. Саме це творіння юного генія стало початком його ідеї про створення команди під назвою "Супер шістка". Метою сміливців, в число яких увійшли брат і друзі Хамад, став захист рідного міста від злочинців.

Відправною точкою для сюжету "Супер шістки" став комікс, причому студії Marvel. Саме коли студія Walt Disney придбала права екранізувати графічні витвори Marvel, тоді й починається історія мультфільму. Це доводиться на 2009 рік, коли один з директорів компанії звернув увагу на "Супер шістку", про яку ніколи не чув. Першим кандидатом можливого проекту став Джон Лассетер, відомий своєю трилогією "Історія іграшок". У червні 2012 року надійшла інформація вже про те, що проект не тільки отримав зелене світло, а що ведуться деякі роботи з побудови "остову" для повнометражки.

У зв\'язку з тим, що компанія 20 Століття Фокс володіє правами на деяких персонажів оригінального коміксу, Уолт Дісней не змогли повноцінно відобразити всю всесвіт коміксу. Робот Беймакс в якійсь мірі достатньо реальний персонаж, прототипи якого з\'являться в найближчому майбутньому. Спеціально перед основною роботою над проектом, знімальна команда консультувалася з інженерами університету Carnegie Mellon.

Окрім фільму було вирішено випустити і відеогру для консолі Nintendo 3DS, реліз якої припав на кінець жовтня 2014 року. В трейлерах до "Міста героїв" (альтернативна назва мультфільму) є кілька відсилань до попередніх робіт студії Уолт Дісней.