Рік випуску: 2014

Дата виходу в прокат: 30 жовтня 2014

Країна-виробник: США, Чехія

Режисери: Сюзанна Біер

В головних ролях: Дженніфер Лоуренс, Бредлі Купер, Різ Айфенс, Кім Бодніа

Джордж Пембертон, власник лісозаготівельної промисловості Північної Кароліни, впевнений господар і чоловік. Зустрівши Серену, чарівну і красиву жінку, він був вражений і відразу ж покликав її заміж. Однак те, що починалося як щасливий і міцний шлюб відвертих одним перед одним людей, почало давати тріщини. Дружина Джорджа, підходячи йому, справжнісінький партнер, як в сімейних справах, так і в роботі. І коли спливають таємниці минулого чоловіка Серени, яка до того ж не може мати дітей, атмосфера в будинку пари загострюється. Часи Великої депресії нікого не жаліють, особливо тих, хто дає слабину.

Фільм Сюзанни Бір "Серена", сценарій до якого писав Крістофер Кайл, це кіноадаптація роману Рона Реша. Працювавши раніше з Бредлі Купером у фільмах "Мій хлопець - псих" і "Афера по-американськи" (2013), Дженніфер Лоуренс сама запропонувала його кандидатуру режисерові. Справа була така, що коли дівчина прочитала сценарій, вона відразу ж відправила акторові копію з проханням, щоб той зіграв її екранного чоловіка. Спочатку ж планувалося, що ставити фільм буде Дарен Аронофскі. У той же період власники прав на екранізацію розраховували на Анджеліну Джолі в головній ролі.

Робота над "Сереною" проходила на території Чехії, яка послужила видами Північної Америки 30-х років. Знімався фільм з березня по травень 2012 року. Після цього почався період пост-продакшну, який затягнувся на цілих 18 місяців. Однією з причин був перфекціонізм режисера, а також проблеми зі звуком. Потрібно було звести звук і зробити дубляж Дженніфер Лоуренс, яка в цей час була зайнята на майданчику "Голодних ігор. І спалахне полум\'я"(2013). Режисер намагалася викупити актрису на кілька днів, проте їй довелося б заплатити суму, що перевищує весь бюджет "Серени".