Дослідження теорій вченого-фізика Кіпа Торна про гравітаційні поля та просторово-часові тунелі, а також деяких гіпотез, довести які так і не вдалося навіть Альберту Ейнштейну.

Фільм розповідає про подорож групи дослідників, які використовують нововиявлений просторово-часовий тунель, для підкорення величезних відстаней у космосі.

Навіть коли Крістофер Нолан приступив безпосередньо до зйомок фільму, про проект було мало що відомо. Робота над "Інтерстелларом" (Міжзоряний) проходила в найсуворішому секреті. Як і колись, режисер знімав фільм виключно на плівку, будучи противником цифрового методу зйомки. Як матеріал використовувався формат 35 мм плюс IMAX камери, на які було відзнято набагато більше метрів, ніж у випадку з попередніми фільмами Нолана. В якості оператора цього разу виступав Хойте Ван Хойтема, оскільки Уоллі Пфістер, постійний оператор режисера, був зайнятий режисурою "Переваги".

Крістофер Нолан примітив Меттью МакКонахі під час виходу стрічки "Мад" (2012), де актор втілив дуже яскравий образ техасця і взагалі показав себе як справжнього майстра своєї професії. Джесіці Честейн же сценарій прийшов з водяною маркою, коли вона працювала над фільмом "Джулі". При цьому вона повинна була знищити сценарій одразу після того, як прочитає його і скаже, буде брати участь у проекті чи ні. Сценарій має в основі роботи фізика-теоретика Кіпа Торна, приятеля Лінди Обст (продюсер "Інтерстеллара"). Доробки сценарію були готові вже до 2006 року і фільм міг знімати Стівен Спілберг.