Щорічний фестиваль найгучніших французьких кінопрем\'єр року – «Вечори французького кіно – 2015». У програмі – фільми-призери міжнародних фестивалів і нові акторські роботи Катрін Деньов, Жюльєт Бінош і Матьє Амальрік.

Фестиваль відкриє комедійна мелодрама П\'єра Сальвадорі «Жінка у дворі» з Катрін Деньов і Гюставом Керверн, одним з головних комедійних акторів і режисерів сучасного французького кіно. Сюжет фільму побудований навколо зворушливою дружби консьєржа Антуана і самотньою Матильди, яка нещодавно вийшла на пенсію.

Комедія Філіпа де Шоврона «Божевільне весілля» вивчає питання мультикультурних шлюбів. Головну роль у ній виконав ветеран комедійного кіно Крістіан Клав\'є («Наполеон», «Прибульці»). «Божевільна весілля» стала касовим хітом у французькому прокаті, 11-кратно окупивши свій скромний бюджет.

На фестивалі відбудеться прем\'єра нового фільму Олів\'є Ассаяса – саркастичної драми «Зільс-Марія». У ролі старіючої актриси, яка повертається до п\'єси, яка зробила її відомою, – легенда європейського кіно Жюльєт Бінош. На другому плані – нове покоління голлівудських зірок, актриси Крістен Стюарт («Сутінки», «На дорозі») і Хлоя Грейс Морец («Хранитель часу», «Великий зрівнювач»). «Зільс-Марія» була представлена в основному конкурсі Каннського кінофестивалю, де претендувала на Золоту пальмову гілку.

Картина "Любов-це ідеальний злочин" розповість історію Марка, викладача літератури в Лозаннському університеті, володаря репутації колекціонера любовних пригод зі своїми студентками. Одна з найяскравіших завойованих ним студенток зникає, і через кілька днів після цього Марк зустрічає Анну, яка прагне більше дізнатися про зникнення своєї падчерки.

Фільм "Прощай, мово 3D" розповість історію двох закоханих що втратили зв\'язок один з одним. Їхній єдиний провідник - собака. Без слів тварина транслює любов в обидва кінці, і цей слабкий зв\'язок несподівано міцніє. Але чи вистачить її, щоб розпалити колишні почуття? 

Розклад сеансів:

  • 6-7 лютого  – Божевільне весілля (94 хв.)
  • 8 лютого – Жінка на подвір\'ї  (97 хв.)
  • 9 лютого – Зільс-Марія (124 хв.)
  • 10-11 лютого - Любов, це ідеальний злочин (110 хв.)
  • 12 лютого - Прощай, мова 3D (70 хв.)