15 вересня о 18:00 у кінотеатрі «Родина» у Вінниці відбудеться відкритий показ чеського документального фільму «Яма» за участю режисера Їржі Стейскала та творців фільму. Після показу пройде обговорення фільму і музичний бонус від творців музики до фільму.

Вхід вільний.

Організатори показу: Чеський центр у Києві, Департамент культури Вінницької міської ради, Міжнародний фестиваль оповідання «Intermezzo», кінотеатр «Родина».

Фільм «Яма» (2011) здобув низку нагород у Чеській Республіці та отримав приз глядацьких симпатій Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Це фільм про конфлікт традиції та новації, приватної власності та сучасного міського будівництва. Наталя, героїня фільму та власниця приватної садиби на лівому березі Києва, гордо боронить свій шмат землі в центрі будівництва нового багатоповерхового монстра.

Наталя Юрченко жила у маленькому селі, доки забудовники не вирішили зайняти цю місцевість. Її сім’я чинила спротив забудові, а тепер опинилася в пастці поміж висотних будинків. Наталя хоче боротися за свій дім, але в її родині назрівають конфлікти. Як далеко вона піде заради рідної домівки? Кінопортрет п’яти років життя однієї надзвичайної родини в сучасній Україні.

Їржі Стейскал здобув бакалаврський ступінь Університету Томаса Баті у Зліні. Продовжив навчання у Балтійській школі кіно та медіа у Таллінні, де здобув магістерський ступінь із кінорежисури. Повернувся до Зліна, де 2011 року завершив навчання на магістратурі з монтажу та звукорежисури. Його короткометражний фільм «Яма» – один із найуспішніших за кордоном чеських документальних фільмів 2011 року. Згодом він змонтував кілька документальних фільмів для телебачення Чехії.