Найбільший у світі інтерактивний Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів щорічно збирає заявки від режисерів усього світу і у вересні представляє чергову підбірку з 10 фіналістів. Переможців визначає численна міжнародна аудиторія протягом одного тижня.

За традицією, в Україні Манхеттенський міжнародний кінофестиваль короткометражних фільмів представляє компанія "Артхаус Трафік". У 2015 році українці вже в 9-й раз зможуть приєднатися до вибору кращої короткометражки року.

Цієї осені щорічний Манхеттенський кінофестиваль пройде в 300 містах і збере понад 100 000 цінителів короткого метра. Кожен глядач зможе стати членом міжнародного журі і прийняти участь у виборі кращої короткометражки року.

В 2015 фестиваль розглянув 678 заявок з 52 країн. У десятку фіналістів увійшли по дві картини з Німеччини та Франції, фільми із США, Туреччини, Чилі, а також ко-продукції Швейцарії та Німеччини, Фінляндії та Данії, Косово і Великобританії.

Серед фіналістів цього року - сіквел фільму-переможця Манхеттенського кінофестивалю 2014 року "Повний вперед, носоріг!", Стрічка "Все скінчено" про пару, яка складає список завдань, мріючи додати життю гострих відчуттів. "Тато в мамі" - комедійна британська замальовка про двох цікавих дівчаток, які застали батьків у недвозначній ситуації, - фестивальний хіт, показаний на 100 міжнародних кінофорумах і завоювавший 30 нагород. Зворушливу історію про прихильності двох пенсіонерів розповість німецька стрічка "До зустрічі!". Дитяча дружба пройде випробування війною в драматичній стрічці "Шок" спільного виробництва Великобританії та Косово.

Анімацію у конкурсній програмі представляють дві стрічки - чилійська "Ведмежа історія" від імені бувалого іграшкового ведмедика, і "Клаптик", що піднімає глобальні питання за допомогою кахлю на стіні. Крім того, на фестивалі покажуть фільми "Самотній шлях" (США), "Слухай" (Данія, Фінляндія), "Захід" (Туреччина) і "З неба на землю" (Франція).